Ma érkezik a kompetitív FPS játékok új üdvöskéje; a Battalion 1944

Ma érkezik a kompetitív FPS játékok új üdvöskéje; a Battalion 1944

Nem csak a régi COD-os élményeket adja vissza, de a piac újdonságaiból is merít a második világháborús játék.

Kevesebb, mint egy hónapja bombaként robbant a hír, hogy január 20-21 között lesz a Battalion 1944 closed bétája, amit számtalan streamer közvetített a Twitchen, ezzel hatalmas rajongótáborra tett szert a játék. Ezzel együtt megtudtuk azt is, hogy a korai hozzáférésű játék február elsején magyar idő szerint délután hatkor érkezik, az ára pedig 15 euró lesz (azóta már úgy döntöttek, hogy aki az első nap veszi meg kap egy 10%-os akciót, így csak 13,5 euró lesz az ár, ha minden igaz -a szerk.) Most pedig úgy néz ki, hogy a várva várt időpont elérkezett és végre a nagyközönség is kipróbálhatja azt a játékot, amiről mindenki hónapok óta beszél.

Ha valaki nem hallott volna még a Battalion 1944-ről, érdemes tudni, hogy a játékot megszállott CoD 2 és CoD 4 promod rajongók készítették, olyannyira, hogy fél éve felvettek egy ex-CoD 4 profi játékost is, név szerint Phantasy-t aki segítette a munkájukat minden tekintetben. A játék Unreal Engine 4-el készült, de a gyengébb gépek is elviszik majd teljesen lebutítva. Úgy kell elképzelni az egész koncepciót, hogy teljesen a CoD 2 környezete és fegyverei találhatóak meg a játékban, ámbár a mozgás és más hasonló funkciók viszont teljesen a CoD 4 promod módjából lettek átvéve. A végső cél az volt, hogy egy olyan kompetitív fps-t hozzanak létre, ami vissza adja a CoD 2 és CoD 4 éra legszebb pillanatait és tulajdonságait. Ha csak a zárt bétát nézzük ez már most sikerült nekik. Reméljük újra láthatunk olyan fragmovie-kat, mint a CoD 4 egyik legnagyobb alakjának; Stevy-nek a kisfilmje.

A múlt hangulata mellett viszont szerették volna megragadni a jelen jól bevált módszereit is. Az első ilyen, hogy a játék szinte rögtön kompetitíven indul, összesen egy hetet kapunk arra, hogy megtanuljuk a játék fortélyait, hiszen február 8-án érkeznek a rankok és a matchmaking is.Emellett szerettek volna valamit alakítani a fps játékok gazdasági módszerein is, így végül amellett tették le a voksukat, hogy nem lesz pénze a csapatoknak, de mégsem lehet szabadon használni mindent.A koncepció a következő: minden csapat kap 3-3 dögcédulát, ezek pedig mind más szerepet adnak a játékosnak. Lesznek Rifleman-ek, Pathfinder-ök, Heavy-k, Marksman-ek és Operator-ok. Emellett a default kártyából végtelen jár mindkét csapatnak, ezeket az eco köröknél lehet használni, ha nem akarunk a többiből költeni. Persze a gránátok sincsenek ingyen, mindkét csapat 8-8-at kap belőlük, amiket az egész meccsen kell felhasználni. A vizuális típusoknak itt a videó is.

Emellett természetesen lesznek pub és casual meccsek is, ahol más játékmódokkal is találkozhattok. Egyelőre az 5v5 lesz az alap, de később szabad kezet adnak a szervertulajdonosoknak, így akár 50v50 meccseket is lehet csinálni.

A jelen bevált szokásaiból nem maradhattak ki a skinek sem, mivel nehéz már olyan játékot látni, ahol nincsenek kozmetikai lehetőségeink. Viszont jár a piros pont a készítőknek, hiszen nem csak ízlésesek a skinek, de a ládák nem tradelhetők és csak pénzért lehet őket megvenni. Ha minden igaz, egy láda 1.75 dollárba fog kerülni és a kinyitott skint lehet majd tradelni Steamen. Kulcsok viszont egyáltalán nem lesznek, a skineket pedig ezen a LINKEN nézhetitek meg.

A mai induláskor összesen nyolc pályát próbálhatunk ki, amihez nem csak tervrajzot, de "call out" térképet is kaptunk. Az összes mapot a galériában megtekinthetitek. Reméljük, nem csak mi vagyunk ennyire izgatottak, felcsigáztunk mindenkit ezzel a játékkal. Azoknak, akik a CoD érában nőttek fel biztosan tetszeni fog a Battalion 1944, akik pedig fiatalabbak vagy csak valahogy kimaradt az életükből a CoD aranykora, feltétlen adjanak neki egy esélyt, hiszen nem tudják, miről maradnak le! Addig is, ha érdekelnek a játékkal kapcsolatos hírek, frissítések, események, vagy már játszol és szeretnéd valahol megosztani az élményeid, esetleg bajtársakat keresel, akkor csatlakozz a Battalion 1944 Magyarország csoportjához.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Galéria

Kövess Minket!