Új frissítés érkezett, az adatbányászok máris darabjaira szedték!

Új frissítés érkezett, az adatbányászok máris darabjaira szedték!

Bővebb adatok kerültek be a Krakenről, de kapunk új animációkat és rengeteg új funkciót! Lesz vajon még egy tesztelés megjelenés előtt?

A Sea of Thieves legutóbbi zárt bétája szerdán lezárult, de már most pletykákat hallani a fórumokon, hogy lehetséges még egy következő tesztelési fázis a kiadás előtt, még ha nem is feltétlen az eddigi formában. Amint lezárult a béta, már jött is nemsokkal utána az első frissítés. Több sem kellett az adathalászoknak és belevetették magukat a file-ok tengerébe. Nézzük, miket találtak!

Lezárult az utolsó zárt béta, több mint 300 ezren próbálták ki a SoT-ot!

Megosztották az utolsó closed béta statisztikáit! Ha érdekel hányan játszottak, mennyi aranyat gyűjtöttek, hányan nézték Twitchen, vagy épp hány hajó kelt útra: itt minden adatot megtalálsz!

Először az előző adathalmazt vizsgálták meg, és ahhoz hasonlították a mostanit, így viszonylag könnyű volt kiszűrni a különbségeket. Amiket szinte biztosra vehetünk jelenleg:

A különféle árusok végre beszédanimációt is fognak tartalmazni, azaz nem csak állnak ott, mint egy faék. Sokkal több kifejezetten női animáció válik elérhetővé. A csirkék, kígyók és disznók mozgáskultúrája is fejlődik, képesek lesznek ijedten előre rohanni, megfordulni, éhséget mutatni stb.

Szakállak, övek, ruhák, szemtakarók, kesztyűk, kampók, hajak és különféle cipők kerülnek a boltokba, így még több kozmetikából választhatunk. Új öltözködési stílusok is jönnek, hiszen eddig csak kettőből választhattunk. Lesz Kraken, Ferryman, Blackdog (ezt az előrendelők megkapták az előző tesztelési fázis keretein belül), Sovereign, és Bilgerat.

Külön fegyverbolt is lesz, tehát jó eséllyel az elérhető fegyverek repertoárja is nagy változáson esik keresztül. Az eddig elérhető Admiral és Bilgerat stílusok mostantól fegyverkinézetet is tartalmaznak majd a Blunderbuss-hoz, a kardhoz és a pisztolyhoz. Ezeket az új fegyverboltban érjük majd el.

Ami talán a legnagyobb dolog és korábban is sejteni lehetett, a Kraken új animációkat kapott, talán szép lassan elő is merészkedik a tengerek mélyéről. Az animációkon kívül particle hatásokkal is gazdagodott, amikor a szájával kiált, vagy a víz alatt csap oda. 

Eddig nem nagyon érte meg kockáztatni az erődszigeteken, hacsak nem volt ott külön dolgunk, de lesz kifejezetten fort-chest, vagyis erőd láda. Megjelenik majd egy új helyszín is "Legendary_Hideout" néven. 

A pontos funkcióját még nem tudni, de nagyon sok npc_ghost_crew file jelent meg. Ezek lehet, hogy a halott hajót fogják népesíteni és színesíteni, de az is lehet, hogy különféle szellemhajók jelenhetnek meg, mint ellenfelek a tengereken.

A hajók belseje is több variánst kapott. Egyes szigeteket átok felhő fog fedni koponyák képében, melyeket eddig is láthattunk egy-egy trailerben. Ha már koponyák, a csontvázak is változatosabbak lesznek, és a felépítésük lehet csont, fém, növényi, vagy árnyék eredetű.  Mindegyik rendelkezik saját halálanimációval és hangokkal.

Bekerült egy tükör is a kapitányi szobába, így nem csak animációk során és/vagy öltözködéskor láthatjuk a karakterünket. Új Kraken témájú zenét is kapott a játék, ha találkoznánk vele, valamint hanghatásokat is raktak bele, amikor eltaláljuk a Krakent egy-egy ágyúgolyóval. A különálló Kraken csápok önállóan is el tudnak halálozni. 

A Goald Hoarders képviselője, avagy a kulcsos figura végre tud köszönni mindkét alkalommal, a többi kereskedő hangsávjai még nem kerültek be.

Nos, egyelőre ennyit találtak az adathalászok. Számomra inkább az furcsa, hogy az "élő" játékot patch-elték, és nem csak a belsőleg használt verziójukat, amin a tesztek folynak. Ezek szerint lehetséges, hogy lesz még egy teszt? Mi másért lenne értelme ezeket ennyivel a kiadás előtt beletenni a játékba?

Ha érdekelnek további hírek a Sea of Thieves kapcsán, esetleg szeretnék egy jó közösséghez tartozni, vagy majdan legénységet toborozni, akkor csatlakozz a csoportjához, melyet a cikk végén találsz!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!