Újra hadat üzent a PUBG Corp. a csalóknak: jövő héten érkezik az új Anti-Cheat

Emellett pedig van egy rossz hírünk azoknak is, akik családi megosztás funkcióval játszanak.

A PUBG fejlesztője, a PUBG Corp. már a kezdetek óta próbálja tűzzel-vassal irtani a csalókat. Korábban már írtunk róla, hogy a sokak által vágyott ping alapú régiózár is be fog kerülni a játékba. Most Dohyung Lee, az AC (Anti-Cheat) csapat vezetője egy közleményben jelentette be, hogy jövő héten az éles szerverekre is jön az új Anti-Cheat.

Hamarosan jöhet a régiózár a PUBG-be

Playerunknown azt szeretné, ha hasonló pinggel rendelkező játékosokat dobna össze a játék.

A hosszú közleményben kitért arra is, hogy az új Anti-Cheatnek amolyan mellékhatása lesz az is, hogy olyan programokat sem fog engedélyezni, amik igaz valamilyen formában módosítják a játék fájljait, ám nem csalások (például az FPS-növelő szoftverek). Ezeket minél hamarabb megpróbálják felkutatni, hogy engedélyezhessék. Emellett a teszt szerveren már egy ideje aktív AC is "élesbe megy", amit az ígéretek szerint folyamatosan frissen fognak tartani, a minél tisztább játék érdekében.

A játékon belüli jelentés funkciót (Report) is igyekszenek tovább finomítani és minél nagyobb hangsúlyt fektetni rá. A játékosoktól azt kérik, hogy ha valami gyanúsat látnak, azt feltétlenül jelentsék, ám vegyék figyelembe azt is, hogy a Visszajátszás (Replay) funkció a gyenge internet vagy esetleges bugok miatt érdekes dolgokat produkálhat.

Viszlát Steam Családi megosztás

A Steamnek van egy úgynevezett "Családi megosztás" funkciója, ami arra szolgál, hogy más fiókokkal is megoszthassuk az általunk megvett játékokat. Ennek természetesen van egy olyan hátránya, hogy egyszerre nem játszhat a megosztó fiók és az, akivel megosztotta azt. A PUBG egészen eddig engedélyezte ezt, ám most megszünteti a funkciót. Az ok mindössze annyi volt, hogy a csalók ezzel bizonyos gyenge pontokat is ki tudnak használni - a csalók ellen pedig bármit, ugye? Természetesen ennek van egy üzleti oldala is, hiszen így azoknak is meg kell venni a játékot, akik eddig "máséval játszottak".

Mindenesetre kíváncsiak leszünk, hogy ennek a gyakorlatban milyen érezhető hatásai lesznek, ám számomra már az is pozitív, hogy (legalább) látszólag foglalkoznak az egésszel. Szerintetek milyen gyakorlati hatása lesz? A teljes, angol közleményt ide kattintva olvashatjátok el.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!