A legfontosabb, tavasszal kirotáló kártyák - 3. rész

A legfontosabb, tavasszal kirotáló kártyák - 3. rész

Végül, de nem utolsó sorban, lássuk mit veszít a Hunter, a Paladin és a Warrior. 

Már csak néhány hónap van hátra a Mammut évéből és a tavasszal esedékes rotáció során búcsút kell mondanunk a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapjainak a Standard formátumból. Legutóbbi cikkünkben végigmentünk azokon a kártyákon, amik leginkább fognak hiányozni a Mage, Priest, illetve Warlock kasztnak, ha lemaradtatok volna róla, az alábbiakban tudjátok pótolni.

A legfontosabb tavasszal kirotáló kártyák - 2. rész

A sorozatot most a Mage, Priest, illetve Warlock legnagyobb veszteségeivel folytatjuk.

Sorozatunk végéhez érve most következzen a Hunter, Paladin és Warrior legfontosabb veszteségei, vágjunk is bele!

Hunter

A Hunter számára nehezen indul majd a következő év, mivel rengeteg early game-et veszít az Alleycat, Fiery Bat, illetve a Kindly Grandmother nyugdíjba vonulása által. A játékosbázis sokáig dédelgetett Secret Hunter álma is semmibe vész a Cloaked Huntress távozásával, továbbá a Cat Trick is hatalmas űrt hagy majd maga után. A Call of the Wild is mindenféleképpen említésre méltó, amit ugyan a Blizzard már a bevezetése után hamar lenerfelt 8 manáról 9-re, mégis csak egy hasznos late game kártya volt néhány összeállításban az évek során. 


Említésre méltó kártyák. 

Paladin

A rotáció leginkább a jelenlegi meta királyát, a Murloc verziót érinti, ugyanis elveszíti a Vilefin Inquisitort. Az 1/1 Silver Hand Recruitok 1/1 békaemberekké való alakítása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a pakli ennyire sikeres legyen, mivel a Hero Power így tökéletesen szinergizált például a Murloc Warleaderrel, a Gentle Megasaurral, továbbá az összeállítás alap mechanikájával. A Grimescale Chum távozásával már csak a Murlock Tidecaller marad 1 dropként a pakliban, ami hosszú távon jócskán csökkenti majd a lista agresszivitását. A Rallying Blade elengedése elsőre nehéznek tűnhet, azonban az Unidentified Maul kiváló pótlása már most is, illetve a lassabb összeállítások visszatérhetnek a Trusilver Champion-ra. A Controlosabb verziók számára a Wickerflame Burnbristle, a Forbidden Healing, az Ivory Knight, továbbá Ragnaros Lightlord fog nagyon hiányozni majd. 


Említésre méltó kártyák.

Warrior

A Warrior egyáltalán nem veszít sok kártyát, viszont a távozók igencsak hangsúlyosak voltak az elmúlt években és nagy űrt hagynak majd maguk után. Első körben a Pirate Warrior építőköveinek számító N'Zoth's First Mate-et és a Bloodsail Cultistot kell kiemelnünk, amik remekül szinergizáltak a kalóz kártyákkal, mint mondjuk Patches, és a fegyverekkel is. A összeállítás rengeteget veszített potenciáljából a Fiery War Axe nerf óta és több mint két tiert esett vissza a statisztikák szerint, ezen lapok Wild-ba vándorlásával pedig valószínű, hogy az egész pakli eltűnik majd Standard-ból. Továbbmenve, a lassabb Warrior deckek sem ússzák meg szárazon és a Ravaging Ghoul, a Sleep with the Fishes, a Bloodhoof Brave, és az Alley Armorsmith igencsak hangsúlyos veszteségek lesznek számukra. 

Nektek melyik lapok fognak hiányozni leginkább?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!