SK-Cloud9 visszavágóval zárult az amerikai WESG kvalifkáció

SK-Cloud9 visszavágóval zárult az amerikai WESG kvalifkáció

Véget értek az észak- és dél-amerikai WESG kvalifikációk, íme a továbbjutók.

Éjszaka véget ért a WESG két regionális selejtezője az amerikai kontinensen. Az eredetileg LAN eseményt tavaly több játékos vízumproblémája lehetetlenítette el, ezért a szervezők amellett döntöttek decemberben, hogy inkább szétszedik két online versenyre az egészet. Észak-Amerikában elég könnyű helyzet alakult ki így, hiszen a 6 résztvevőből öten jutottak tovább, a Mythic pedig feladta a küzdelmet, ezáltal csak a helyezésekért és az ezekért járó pénzdíjért kellett versenyezniük.

Vízumproblémák miatt törölték az amerikai WESG kvalifikációs LAN-t

A WESG szervezői úgy döntöttek, hogy LAN helyett inkább online kvalifikációkat tartanak.

Észak-Amerika

A tegnap esti döntőbe végül az SK és a Cloud9 jutott be, ahol 2:1-re a brazilok nyertek. Trainen igen keményt CT oldallal büntettek FalleNék, ezzel biztosítva a 16:9-es eredményt. A következő pályát, Overpass-t, behúzták tarikék 16:10-re, de Infernon 2-13-as hátrányba kerültek az első félidőben, majd 16:6-nál le is zárta a meccset az SK. Többek között annak is köszönheti ezt a vereséget a Cloud9, hogy sem az irányító, sem Skadoodle közelében nem volt annak a formának, amivel Majort nyertek. Természetesen ez a meccs nincs hatással a továbbjutásra, hiszen minden résztvevőnek sikerült a Mythic-en kívül.

A végleges helyezések:

1. SK - $20,000 + továbbjutás a döntőre
2. Cloud9 - $10,000 + továbbjutás a döntőre
3. FRENCH CANADIANS - $5,000 + továbbjutás a döntőre
4. Swole Patrol - $2,500 + továbbjutás a döntőre
5. subtLe - továbbjutás a döntőre
6. Mythic (feladták)

Dél-Amerika

A kontinens déli felén már nem volt ilyen egyszerű a helyzet, sokkal komolyabb verseny alakult ki, mert a résztvevő 5 csapatból csak a legjobb 2 jutott tovább. A döntőben az argentin Isurus és a brazil TeamOne került össze. Az első pályán, Infernon, az Isurus volt eredményes: 16-11-es győzelemmel kezdtek. Trainen és Cobblestone-on azonban megfordította az állást a brazil csapat, mindkettőt nagyon szoros, 16:14-es végeredménnyel zárták le, ezzel behúzva a döntőt.

A végleges helyezések:

1. TeamOne - $20,000 + továbbjutás a döntőre
2. Isurus - $10,000 + továbbjutás a döntőre
3. Vault - $5,000
4. Elite Wolves - $2,500
5. rEAK

Az amerikai kvalifikációk végeztével már csak egy csapat hiányzik a 32 résztvevős mezőnyből, ugyanis az észak-afrikai selejtezők csak a héten lesznek. A WESG döntője március 12. és 18. között lesz a kínai Hajkou városában. Az egyhetes versenyen összesen 1,5 millió dollárt osztanak szét, amellyel a legnagyobb összdíjazású CS:GO torna lesz.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!