Március végén műtik shox kezét

Március végén műtik shox kezét

A G2 sztárja folytatja a játékot és előreláthatóan nem kell kihagynia versenyeket.

Egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Richard "shox" Papillon csuklójában egy 2 centiméter nagyságú cisztát találtak egy MRI-vizsgálat során. Akkor azt ígérte a francia játékos, hogy pénteken találkozik egy szakértővel. A közösség arra számított, hogy az értekezés után több részletet is megtudunk az állapotáról, ám erre egészen a mai napig várnunk kellett, ugyanis a G2 csak most tett közzé egy nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban.

A szervezet tájékoztatásából kiderül, hogy shox csuklóját mindenképpen műteni kell. A szakértő szerint ez egy egyszerűbb beavatkozás lesz, ami valószínűleg semmilyen szövődménnyel nem jár. Várhatóan március 23-án el is végzik rajta, majd két hétig sínben lesz a keze. A sín eltávolítása után, a szakértők becslése szerint, 1-8 hét közötti idő alatt épül fel teljesen.

Megsérült shox keze

Twitteren jelentette be a G2 sztárja, hogy lehet, műteni kell a kezét és ezért szünetet tarthat a Counter-Strike karrierében.

Shox úgy döntött, hogy részt vesz minden versenyen a műtét előtt, ezért nem lesz hatással sem a csapat gyakorlására, sem a hivatalos mérkőzéseikre a jelenlegi állapota. A szervezet megkereste az ESL-t és a FACEIT-et, hogy március 23. és április 8-a között változtassák meg az online ligáik menetrendjét, hogy az ne érintse hátrányosan a csapatot. Még nem kaptak erre választ, de azt ígérik, hogy erről is tájékoztatják majd a rajongókat.

Természetesen azon is dolgoznak, hogyha shox-szal bármi történik, vagy esetleg a versenyszervezők visszautasítják a kérelmüket, akkor tudják pótolni őt. A legrosszabb forgatókönyv szerint Edouard "SmithZz" Dubourdeaux lép a helyére, aki a csapat edzőjeként tevékenykedik egészen egy évvel ezelőtti visszavonulása óta. Abban reménykednek, hogy április 9. után shox visszatérhet az aktív játékhoz és el tudják kerülni azt, hogy beugróval kelljen játszani.

A G2 számára nagyon fontos lesz, hogy a kapitányuk időben felépüljön, ugyanis április 18-22-ig tart majd a DreamHack Masters Marseille, amely az év egyik kiemelt tornája lesz, ráadásul Franciaországban. Nélküle nem lenne ugyanaz a rajongók számára sem ez a verseny, ezért mi is mihamarabbi felépülést kívánunk shoxie-nak!

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!