Király élete lesz az eNBA bajnokság játékosainak

Király élete lesz az eNBA bajnokság játékosainak

1 millió dollár összdíjazás + fizetés, a szervező pedig mindent áll. THUGLIFE!

Hamarosan indul az NBA esport bajnoksága; az NBA 2K League, a szervezők pedig már az első szezonnal is nagyot akarnak durrantani, ugyanis összesen 1 millió dollárt osztanak szét a legjobbak között! A díjazás négy versenyen: három "egyszeri" tornán és a bajnokságon oszlik majd szét, ezen felül minden játékosnak fix, 6 hónapos szerződése lesz, az első körben draftoltak 35.000 dollárt, a többiek 32.000 dollárt kapnak majd (átszámítva 9-10 millió Ft-ot).

Ez csak a ligától kapott pénz, a játékosok és csapatok ezen felül még köthetnek támogatói szerződéseket, az abból befolyó pénz pedig erre pakolódik majd rá. De a java még csak most jön: a liga szervezői minden játékosnak fizetett lakást biztosítanak a szezon teljes időtartamára, ráadásul állják az összes utazási költségüket is, kapnak egészségbiztosítást és nyugdíjjárulékot is. 

Az NBA 2K bajnoksága márciusban kezdődik majd a drafttal, maga a szezon pedig májustól augusztusig tart majd és párhuzamosan fog zajlani a hagyományos NBA-vel. 17 csapat játékosai fognak egymás ellen meccselni majd, de itt a FIFA-val ellentétben nem 1v1, hanem rendes 5v5 lesz, mint a valódi kosármeccseken, tehát minden játékos egy karaktert irányít majd. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: Mashable

Kövess Minket!