Kivételt tesz az ESL a frissen cserélő csapatokkal Katowicében

Kivételt tesz az ESL a frissen cserélő csapatokkal Katowicében

Több csapat is érintett, ezért döntöttek a felfüggesztés mellett.

Fellélegezhet a Virtus.pro, a Renegades és a friss Summit győztes Team Liquid is, miután az ESL felfüggesztette a katowicei verseny játékosmozgásra vonatkozó szabályzatát. A mostani szabálykönyv szerint csak azok a játékosok vehetnek részt az IEM versenyén, akik ugyanabban a csapatban versenyeztek bármelyik más ESL Pro Gaming rendezvényen az elmúlt 120 napban. 

A szabály célja ezzel, hogy megakadályozza a gyakori roster változásokat, illetve, hogy biztosítsa, hogy az "erősebb" csapatok ne tudják elragadni a kisebb csapatoktól a tehetségeket, ezzel megtartva a szcéna stabilitását. Ugyanakkor, az időzítés miatt ez a szabály most nagyon sok gondot okozott. A nagy játékosmozgások általában a Majort követő 1-2 hetes időszakra vannak ütemezve és tekintve, hogy a Major tavaly és idén is átkerült januárra, várható volt, hogy lesznek olyan csapatok és játékosok, akik beleesnek a 120 napos időkorlátba.

Így járt a Virtus.pro MICHU-val, aki a Kinguintől érkezett a csapathoz, egyelőre kölcsönbe. NAF korábban a Renegades színeiben versenyzett ESL versenyen, most a Liquid szívott volna vele, ha nincs a felfüggesztés, de a Renegades is érintett, akik szintén behoztak egy olyan játékost, aki más gárdánál volt érintett az elmúlt 120 napban.

A felfüggesztés értelmében Katowicére nem vonatkozik ez a szabály, így nyugodtan jöhet a fent említett három ötös, de a szervezők kiemelték, hogy ez most egyszeri eset, ami csak erre a versenyre vonatkozik, de azt is közölték, hogy a verseny után felülvizsgálják a mostani szabályzatot, hogy megvizsgálják, tudnak-e fejleszteni rajta, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítson a szervezeteknek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!