A V4-en is lesz Cosplay verseny -jelentkeztél már?

A V4-en is lesz Cosplay verseny -jelentkeztél már?

Szeretnéd bebizonyítani, hogy te vagy az egyik legjobb Cosplayes? Ha így gondolod, akkor itt a te időd: jelentkezz a V4 Cosplaybajnokságára és mutasd meg, hogy mit tudsz!

Ha érdekelt vagy a Cosplayek világában, akkor eljött a Te időd, hiszen a V4-en az eddig meghirdetett programok mellet megrendezésre kerül az első hivatalos visegrádi négyek cosplaybajnoksága is. A tét pedig nem kevés! A versenyen fél millió forint kerül majd kiosztásra a legjobb három helyezett között. Na de mégis, mit kell ehhez megtenned, milyen elvárásoknak kell megfelelned?


Cospalyer: Suisen Cosplay - Arcade Ahri (League of Legends), Fotó: Sármai Balázs

Az első és legfontosabb, hogy jelmezednek szigorúan videojáték témájúnak kell lennie, az adott karaktert a lehető legpontosabban kell visszaadnia, tehát most az original karakterek versenyeztetése nem megengedett. Ettől függetlenül csak olyan jelmezt tudnak a szervezők elfogadni, amely teljes mértékig a saját munkád, így részben kapott vagy vásárolt cosplayel nem lehet részt venni a versenyen.

Ha már kész jelmezzel neveznél, akkor egy teljes alakos képet esetleg videót kell nevezésedhez csatolni, illetve néhány folyamatképnek is helyet kell kapnia a repertoárodban a készítési folyamatról. Viszont azok se csüggedjenek, akik nem tudták még befejezni cosplayüket, ugyanis ebben az esetben is nyugodt szívvel jelentkezhetnek a megmérettetésre, itt elegendő csak fázisképeket csatolni a bemutatkozáshoz.


Cosplayer: Rókuc - Nidalee (League of Legends)

Minden nevezés az elfogadás előtt egy előzsűrizésen esik át, amelyen a zsűri kizárólag a jelmezek minőségét, illetve kivitelezését figyeli majd. Ha pedig sikeresen továbbjutottál a rostán, akkor maguk a szervezők veszik fel veled a kapcsolatot. Innen pedig egyenes az út a V4 helyszínére, hiszen a kiválasztott versenyzők már a színpadon mutathatják be munkájukat a közönségnek.

A műsor során (egy versenyzőre maximum 1 perc jut majd) a színpadon átvonulva, egy-két pózzal kell bemutatnod karaktered, de ha van egy rövidebb „előadásod” az adott karakter bőrében, a szervezők azt is szívesen várják, hiszen a zsűri a színpadi jelenlétet is pontozza. Arra viszont készülj fel, hogy egy kis háttér információt is tudj biztosítani az általad megszemélyesített karakterről, hiszen erre szükséged lesz a verseny során.


Cosplayer: Rin Cavornon - Ekko (League of Legends)

Mivel sajnos a bajnokságra a nevezési helyek korlátozva vannak (maximum 30 fő), így a csoportos nevezés nem lehetséges. További kikötés, hogy elsősorban a visegrádi négyek országaiból (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia illetve Csehország) várják a nevezéseket, viszont ha te esetleg máshonnan indulnál, az sem baj. Ettől még természetesen bekerülhetsz a legjobbak közé, de a rendezvény tematikájához hűen az előbb említett országok fognak előnyt élvezni egy esetleges létszámstop esetén.

Meddig lehet jelentkezni?

A jelentkezi határidő 2018. március 10. 12:00 (a beérkezés ideje számít) az email cím pedig, amelyen a szervezők a jelentkezéseket várják, nem más mint: cosplay@v4futuresports.eu

Cosplayek elbírálása

A díjak pontozás alapján kerülnek kiosztásra, ahol a zsűri három különböző kategóriát fog figyelembe venni (ezeknek pedig a súlyozása is nyilvánosságra került már):

  • Előadásmód, színpadi jelenlét: 20%
  • Karakterhűség: 40% 
  • Technika: 40%

Szabályzat

A teljes szabályzatot a V4 oldalán olvashatjátok.

Díjazás

  • 1. hely 250.000,-Ft
  • 2. hely 150.000,-Ft 
  • 3. hely 100.000,-Ft

Azoknak pedig, akik nem jutnak be a legjobb három közé, lehetőségük van még megszerezni maguknak a közönségdíjat, ugyanis a helyszínen lévő nézők szavazataiból egy közönségkedvenc is kihirdetésre kerül majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Ha szeretnél egy igazán jó Cosplay csoporthoz tartozni, akkor ajánljuk a Mondocon Facebook közösségét: www.facebook.com/mondoconosok

Kövess Minket!