Simán az év játéka lehet a Red Dead Redemption második része

Simán az év játéka lehet a Red Dead Redemption második része

A Rockstar Games valószínűleg idén sem fog hibázni. 

Mostanság egyre ritkább az olyan játék, ami igazi klasszikussá vált az évek során, de a Rockstarhoz köthető Red Dead Redemption közéjük tartozik. Éppen ezért örültünk nagyon, amikor bejelentették, hogy érkezik a második része, ami első körben PlayStation 4-re és XBOX One-ra fog idén október 26-án megjelenni, majd ezt követi a PC-s verzió is. Ennek apropóján összeszedtük nektek az összes információt, amit eddig tudni lehet a Rockstar Games legújabb gyermekéről.


A bejelentést követően nyilatkozott a Rockstar anyacégének számító Take Two, ahol a vezérigazgató elmondta, hogy nagyon örülnek annak, hogy ennyire sokan érdeklődnek a játék iránt és noha sokan úgy gondolják, hogy a western mint téma nem működőképes, de szerinte ha kellően egyedi nézőpontból közelítik meg, akkor megragadhatja a játékosok fantáziáját

Bár eredetileg a Red Dead Redemption 2-nek már tavaly meg kellett volna jelennie, a fejlesztőcsapat először idén tavaszra, majd végül őszre tolta a megjelenést. Mindezt azzal indokolták, hogy a lehető legjobb játékkal szeretnének kedveskedni a rajongóknak, valamint ez a legelső olyan címük, amit gyakorlatilag nulláról raktak össze a jelenlegi konzolgenerációra.


Sokat kellett azonban várni arra, hogy a Rockstar csapata végre valami kézzelfogható információt csepegtessen a készülő játékuk kapcsán, de a fenti előzetesből kiderült, hogy a Red Dead Redemption folytatásának főszereplője az az Arthur Morgan, aki Van der Linde bandát erősíti. Aki játszott az első résszel, annak ismerős lehet a név, hiszen Dutch van der Linde, az előző rész egyik központi karaktere vezeti.

Ebből már nyilvánvalóvá vált, hogy egy előzményjátékot fogunk kapni, így aki teheti, az a lehető leghamarabb szerváljon magának egy PlayStation 3-at, vagy egy XBOX360-at, hogy még az októberi megjelenés előtt kipróbálhassa a klasszikus első epizódot. Ráadásul már azt is tudjuk, hogy a régi szokásokhoz híven az új részben rengeteg érdekes karakterrel fogunk találkozni, első látásra is számtalan teendőnk lesz és változatosabbnál változatosabb területeken fogunk megfordulni. 


Természetesen –ahogy az ilyenkor lenni szokott– már számos feltételezés övezi a játékot, amik szerint például nem csak egy irányítható karakterünk lesz, hanem a GTA V-höz hasonlóan váltogathatunk majd a szereplők között. Az viszont már biztos, hogy újra hódolhatunk majd kedvenc korábbi szenvedélyünknek, a vadászatnak, küldetések terén pedig a pénzbehajtáson túl bank- és vonatrablásokban is részt fogunk venni. 

Egy igazán cseles húzást is kieszközölt a Rockstar csapata, ugyanis ha az egyik GTA V online-os eventjükön részt vett valaki, akkor előre megszerezhette a Red Dead Redemption 2 egyik fegyverét, amit a játék megjelenésével egyből meg fog kapni. Így a fejlesztőcsapat összekötötte a kellemest a hasznossal, hiszen aki eddig vonakodott a GTA-tól, de nagyon várja a Red Dead-et, az igazán elhivatott rajongóként nem hagyhatta ki ezt a lehetőséget. 


A legfrissebb szivárogtatások szerint az előző részhez viszonyítva sokkal élettel telibb városokba látogathatunk el, olyan járművekre pattanhatunk, mint a szekér, vagy a szimpla lovaskocsi, de ha szeretnénk, akkor vonatra is szállhatunk, ahol csomó érdekes szereplőt ismerhetünk meg. Ha pedig szeretnénk, akkor olyan dolgokkal is múlathatjuk az időt, mint horgászat, a növényekből kotyvasztás, vagy a kocsmakedvencnek számító póker.

Összességében elmondhatjuk, hogy rendkívül ígéretes és egyben hangulatos játéknak néz ki a Red Dead Redemption második része, ami kapcsán csak remélni tudjuk, hogy idén ősszel tényleg rávethetjük a mancsunkat. Ha nem, akkor lóra pattanunk és meg sem állunk a Rockstar Games főhadiszállásáig!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!