Az első in-game képek a Sea of Thieves Krakenjéről!

Az első in-game képek a Sea of Thieves Krakenjéről!

Ezen a héten több információt is szabadjára engedett a Microsoft a készülő és hamarosan elstartoló Sea of Thieves-el kapcsolatban. A közelgő kalózos kalandjátékuk –ha hihetünk a fejlesztőknek– bővelkedni fog a tartalomban, azonban egy lény különösen lázban tartja a közösséget.

Nagyjából tudjuk már, hogy mire számíthatunk a felfedezéseink során, bár a leghatalmasabb szörnyetegről eddig –mint a való életben– csak legendák terjedtek el. Kiderült, hogy a Kraken egy nagyon ritka eseményként jelenik meg, azonban a szerencsétlenül járt játékosoknak ez nem nyújt vigaszt, ha éppen az ő hajójukat szedi darabokra. Mindenesetre egy kicsit utána jártunk, miért lehet az egyik legtitokzatosabb és leglenyűgözőbb teremtmény a Sea of Thieves fénypontja.

A Kraken mítosza

A skandináv sagák hatalmas, mitikus polipszerű lényként említik meg. Azokban a mendemondákban még nem ezen a néven emlegették. Ezt a lábasfejű állatot egy püspök, Erik Pontoppidan a 18. században írta le a legpontosabban. Szerinte akkora volt, mint egy úszó sziget, illetve az igazi veszélyt a tengerészekre nem is ő maga, hanem az általa keltett örvény jelentette, mikor lemerült a mélybe. Ettől függetlenül brutális ereje volt, bármelyik hadihajót le tudta rántani és hullámsírba küldhette. Számos irodalmi alkotásban is megjelent már: Verne Nemo kapitány és Melville Moby Dick c. regényében, valamint Alfred Tennyson A Kraken c. versében is olvashatunk róla.

Ezt a tengeri szörnyet a Biblia Leviathánként említi meg:

Ama napon meglátogatja az Úr kemény, nagy és erős kardjával Leviatánt, a futó kígyót, a keringő kígyót, és megöli a sárkányt, amely a tengerben van.

Több ma élő állathoz is hasonlított, mintájául a nyolckarú óriáspolip (Enteroctopus dofleini) esetleg a tízkarú óriás tintahal (Architeuthis dux), illetve a gigantikus tintahal (Mesonychoteuthis hamiltoni) szolgálhatott. Természetesen a méretét és agresszivitását eltúlozták a korabeli matrózok, bár azt azért leírhatjuk, hogy a mai ismereteink is igen szegényesek a mélytengeri lábasfejűekről. Az eddig partra sodródott egyedeik alapján a legnagyobb példányok a becslés szerint 20 vagy maximum 30 méterre nőhetnek és 300-600 kilogrammot nyomhatnak.

In-Game

A tanmese után kanyarodjunk vissza a Sea of Thieves világához, hiszen itt a valósággal ellentétben igenis alakot öltenek a kegyetlen mitikus lények. Újabb bizonyíték látott napvilágot, hogy hajózásaink során sosem felejthetjük el a tényt, egy váratlan pillanatban megnyílhat alattunk a tenger és a hatalmas Kraken célpontjává válhatunk. Az első in-game képeken mi is megcsodálhatjuk, miként kell elképzelni a játékban ezt a titokzatos állatot:





A Kraken állítólag egy szinte elpusztíthatatlan boss lesz és ádáz harcra kényszerít majd minket. Egy hajóval kérdéses, hogy le lehet-e győzni vagy másokkal társulva lesz csak esélyünk. Mindenesetre, ha sikerül felülkerekednünk valamilyen csoda folytán, az nagyon különleges jutalmakat jelent a sikeres vadászok számára. Egyelőre várni kell a Sea of Thieves kiadására a további részletekért.

Ti mit gondoltok a Sea of Thives rettegett Krakenjéről?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!