Az eladások nőnek, a játékosszám mégis csökken

Az eladások nőnek, a játékosszám mégis csökken

Egyik szemük sír, a másik nevet, de most már komoly mértékekben lépnek le a játékosok miközben a PUBG elérte a 30 milliós eladást.

Nem titok, hogy a PUBG még mindig sikereket és rekordokat ér el, de egy előző cikkünkben már írtunk arról, hogy bizony elkezdett csökkenni a játékosszám.

A játék történetében először csökkent a játékosok száma

Nem csalás, nem ámítás: 2%-kal csökkent a játékosok száma, -de ennek ezer és egy oka lehet.

Akkor ezt még csak stagnálásnak és pár véletlen egybeesésnek gondoltuk, de mára tiszta, hogy valami más is áll a háttérben, mivel a csökkenés kezd drasztikus méreteket ölteni. Persze a kihalástól vagy egyáltalán millió alatti játékosbázistól olyan messze van mint Primorsk Stalbar-tól, de érdemes végiggondolni, hogy mi lehet a háttérben. Eközben pedig elérték a 30 millió eladott példányt, amit leírni is sok, de ettől független a játékosbázis szépen, komótosan megy össze.

Nakamura szerint ez a csökkenés már nem a stagnálásnak, hanem a PUBG Corp. csalókkal szembeni nemtörődömségének tudható be. Hónapok óta igen komoly probléma az elképesztően sok cheater, főleg az amerikai szervereken. Akármennyire is jó egy játék, ha a sokadik alkalommal lövik le úgy, hogy csalás gyanús a dolog, akkor előbb-utóbb nem csak megunja, de gyorsan szkeptikus lesz a normális játékosokkal is. Ez végül oda vezet, hogy mindenki megkapja a reportot a player pedig forrong, hogy megint lecsalták. Persze a csökkenésnek egy másik oka is akad, sok csaló is lehet azok közt, akik miatt csökkent a játékosbázis.

Persze, nem mondhatjuk, hogy teljesen elfordította a fejét a PUBG Corp, de a legkézenfekvőbb megoldást még mindig nem használták ki: régiózárat rakni Kínára. Ez drasztikus és sok komoly játékostól is elvenné a lehetőséget, de néha a tömeg kedvéért megéri változtatni. A játékosbázis ebben az esetben körülbelül a felére csökkenne, de talán sok normális player térne vissza újra a két pálya rengetegjébe. Természetesen a csalások nem oldódnának meg teljesen, ha Kína régiózárat kapna, de a 90%-uk biztosan megszűnne. Kíváncsian várjuk végül jó döntést hoznak-e vagy hagyják a játékot tovább süllyedni, ameddig elveszti piacvezető szerepét.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!