MICHU sem tudta megmenteni a VP-t a StarSeries első napján

MICHU sem tudta megmenteni a VP-t a StarSeries első napján

Meglepetés nélkül zárult a StarSeries 4. szezonjának első napja.

Szombat reggel elkezdődött a StarSeries 4. szezonjának csoportköre, ahol a profi CS:GO-ban először használnak Bo3 svájci rendszert. A debütáló formátum érdekes meccseket hozott magával, ám egyelőre úgy néz ki, hogy valóban nehezebbé tette a feltörekvő csapatok számára a meglepetéseket és így hosszú idő után először minden meccsen bejött a papírforma. A nap egyik legérdekesebb mérkőzése a mousesports és a Virtus.pro párharca volt, ahol arra kerestük a választ, hogy a lengyel csapat mire képes MICHUval a felállásában.

Folytatódik az észak-amerikai dominancia?

16 csapat, rengeteg Major győztes és egy kijevi, 300 ezer dollár összdíjazású verseny. Elstartolt a StarSeries i-League negyedik szezonja.

mousesports - virtus.pro

Sztenderd vétóval indult a mérkőzés, ahol a mouz Cobblestone-t, majd a VP Infernot választotta. A döntő pálya a lengyel oldalon múlott, azonban Nuke és Mirage közül utóbbit választották, valószínűleg a rövid felkészülési idejük miatt. Az első mapen rendkívül szoros 18:22-t játszottak a felek, éppen csak elhúzták ropzék elöl a lehetőséget. Remek egyéni teljesítményt mutatott mindkét oldal, chrisj a nap egyik legszebb jelenetét hozta össze, ami majdnem megnyerte nekik Cobble-t.

Infernon és Mirage-on már másképp alakultak a dolgok. Pasha, aki az egész szériában csendes volt, nagyon hiányzott ahhoz, hogy egyáltalán valódi versennyé tegye ezeket a pályákat. Ezt elsődleges AWP-sként nem engedheti meg magának. NEO és Snax sem játszott sokkal jobban, ezért is kaptak ki 16:7-re, majd 16:9-re. A helyzetről egy félkomoly tweetet is közzé tett, miután nagyon sokan kritizálták a teljesítménye miatt:

Michał "MICHU" Müller elképesztő formát mutatott, több statisztikát is ő vezetett, ráadásul a szolid csapatjáték mellett egyénileg is sokat tett hozzá a meccshez clutch-ok és multifrages körök formájában. Ő zárta le Cobblestone-t a második hosszabbításban, lerakókat tartott meg egyedül, szóval hatalmas hatása volt arra, hogy a VP-nek legalább azt sikerüljön elérnie, amit.

Egyelőre ez egy remek kezdés a részéről, ha folytatja ezt a formát, akkor jó eséllyel belőheti csapatát a rájátszásba, onnan pedig ki tudja még hová juthatnak, de ehhez mindenképp össze kell szednie magát a többieknek is. A meccs során többször is elmondható volt, hogy olyan helyzeteket képes volt megoldani, amire TaZ biztosan nem lett volna képes a helyében. Ennél jobb igazolást nem is kaphatott volna a VP arról, hogy jól döntöttek a cserével és a megfelelő játékost ültették kispadra.

Ami a mouzt illeti, ez egy remek kezdés a részükről, ha chrisj és oskar is tudja folytatni a tegnapi játékát, akkor bármelyik csapatnak komoly fejtörést okozhatnak. Ma az SK ellen kell bizonyítaniuk, ami biztosan nem lesz egyszerű menet. Ha a nagyobb képet nézzük, akkor az 5 forduló alatt egyértelműen esélyesek arra, hogy a rájátszásba jussanak, így egy SK elleni vereség is beleférhet.

A forduló további mérkőzései:

SK 2-0 MVP PK
Cloud9 2-0 Heroic
FaZe 2-0 TyLoo
fnatic 1-2 Gambit
G2 2-0 Renegades
Natus Vincere 2-0 HellRaisers
mousesports 2-1
Astralis 2-1 Liquid

A mai nap várható menetrendje:

9:00 HellRaisers - Heroic
9:00 fnatic - TyLoo
12:00 Virtus.pro - MVP PK
12:00 Renegades - Liquid
15:00 SK - mousesports
15:00 Natus Vincere - Gambit
18:00 G2 - Astralis
18:00 FaZe - Cloud9

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!