"Az AWP csak egy eszköz" -zews interjú

A Liquid edzője beszélt a csapaton belüli változásokról egy interjúban.

A cs_summit 2 győztesei, avagy a Team Liquid, igen nehezen kezdte a StarSeries i-League 4. szezonját, ám úgy tűnik kezdenek formába jönni. Az Astralis ellen az első napon kikaptak, tegnap nyögvenyelősen, de legyőzték a Renegades-et. A Virtus.pro-t ma délelőtt már igen meggyőző módon verték meg 2-0-ra, és mindez NAF elképesztő játékának köszönhető, aki úgy tűnik a hét elejére ismét összekapta magát. A Liquidnek már csak egy győzelmet kell elérnie a következő két napon, hogy bejussanak a rájátszásba.

Elképesztő teljesítményt nyújtott a FaZe és a Mouz is -StarSeries i-League összefoglaló

Véget ért a i-League második napja, ami bőven tartogatott meglepetéseket.

A mérkőzés után Wilton "zews" Pradoval, a csapat edzőjével beszélgetett a HLTV. Szóba került az új igazolás, a hagyományos AWP szerep elhagyása és a StarSeries új formátuma, a Bo3 svájci rendszer.

Éppen csak behoztátok NAFot, ami remek döntésnek tűnik eddig, de ha visszanézünk, akkor nem sokat játszottatok az előző ötössel, amiben jdm is benne volt. Miért változtattatok ilyen hamar anélkül, hogy láthattuk volna akcióban azt a csapatot?

"Elég nehéz erről beszélni, mert jdm nagyon sok pozitív dolgot adott nekünk, remek csapattárs, aki jó ideje velünk volt. NAF egy lehetőség volt, csodálatosan játszott. Egy ideje el akartunk mozdulni a hagyományos AWP-rendszertől és valami változatosabbat szerettünk volna, ahol jobban tudunk alkalmazkodni, de erről nehéz volt dönteni Josh miatt. Végül kockáztattunk, mert kellett valami, hogy újra erőre kapjunk."

Mondhatni, hogy hasonlít a Liquid a Cloud9-ra, legalábbis erős riflereitek vannak, míg az AWP inkább csak egy eszköz. Mi áll a döntés mögött, hogy jött ez fel egyáltalán? Illetve mennyire különbözik ez a G2-tól vagy a FaZe-től, akik nagyon erősek és hatékonyak ezzel a fegyverrel?

"Kiismertük a képességeinket és azt, hogy hogyan szeretünk játszani. Mindkét stílus megy, szóval egy fix AWP játékossal és a szerepek cserélgetésével is próbálkozhatunk. Nekünk ez működik, mert ahogy te is mondtad, több jó riflerünk is van, így az AWP csak egy eszköz. Ha úgy érezzük, hogy szükség van rá vagy valami meglepőt akarunk előhozni, akkor bevetjük. Ha nem kell, akkor hagyjuk, mert jelenleg mindenki van olyan jó a többi fegyverrel, mint bárki más a szcénában."

Milyen játékos eddig NAF szerinted? Két évvel ezelőtt már játszott a Liquidben, azóta több helyen is megfordult, most pedig visszatért hozzátok.

"NAF egy olyan pozícióban játszik most, ahol szükségünk van rá, vagyis ő a lurkerünk. A teljesítménye eddig lenyűgöző, de az a csapat érdeme is, hogy ilyen jól megy neki és szerintem nagyon jól beilleszkedett. Boldogak vagyunk a kezdés miatt, de még sok munka áll előttünk."

A cs_summiton vigaszágas-kieséses tornát játszottatok, ami nem volt túl gyakori tavaly, de idén az ESL miatt sokszor látjuk majd. Itt Bo3 svájci rendszer van, mit gondolsz erről?

"Szeretem a 16 csapatos versenyeket, mint amilyenek az IEM-ek is lesznek, rengeteg fejlődő régiónak adnak lehetőséget arra, hogy kitörjenek, mint ahogyan azt láthatjuk az MVP, a TyLoo, az AVANGAR vagy a QBF esetében is. Van potenciál ezekben a régiókban. Nagyon szeretem őket emiatt és a Bo3 svájci rendszert is, mert a sok meccs és munka ellenére is ez a legigazságosabb. Valószínűleg a rendezvény után tisztábban látjuk majd, hogy melyik formátum a legjobb, de szerintem eddig ez a nyerő."

Borítókép: StarLadder

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!