Mit jelent a Pirate Legend szint elérése a Sea of Thievesben?

Mit jelent a Pirate Legend szint elérése a Sea of Thievesben?

Minden, amit teszünk a Sea of Thievesben egyetlen cél felé vezet minket, mégpedig, hogy Kalóz Legendává váljunk. Az igazi játékélmény ekkor kezdődik majd számunkra!

A Rare stúdiójában egyeseknek már volt lehetősége bepillantani a kulisszák mögé, hogy mit is takar valójában, ha elértük az úgynevezett Pirate Legend fokozatot.

Egy titkos búvóhely lesz az egyik jutalmunk, amely teljesen el lesz dugva a térképen a többi játékos elől és csak a Pirate Legend játékosok érhetik el. Ez valamilyen úton-módon majd kapcsolódik az Athena's Fortune kincseihez. Mike Chapman, a játék vezető dizájnere osztott meg néhány információt a PCGames oldalával.

Ezen a szinten ez a rejtekhely lesz a kiindulási pontunk, itt található egy kocsma is, melyben jó néhány NPC karakterrel is találkozunk. Egy vizezés mögötti barlangban egy ősi hajóroncs belsejében szövögethetjük majd újabb terveinket és kalandjainkat.

"Amikor Pirate Legend válik belőled, felfedezhetsz egy titkot, amely lehetővé teszi számodra, hogy hozzáférj ehhez a különleges helyszínhez. Csak a Pirate Legend-ek számára fenntartott helyről beszélünk. Ha ezt a szintet elérted, akkor bejuthatsz a Tavern of Legends-be, amely egy ősi hajóroncs belsejében lett kialakítva. A fogadóban aztán diskurálhatunk a kísérteties Pirate Legend-el, aki a füledbe súgja, hogy mire számíthathatsz a játékban a közeljövőben. Azt beszélik, hogy lesz egy új kereskedelmi társaság és új látogatók is érkeznek a Sea of Thieves világba -most a kiadás utáni terveinkről beszélünk. Ezen kívül van még bent egy Pirate Lord is, kitől Legendary Voyage-okat szerezhetünk. Ezek lesznek a játék legjobb, legjövedelmezőbb és legnagyobb kihívással rendelkező utazásai. A szavazóasztal mechanikájának köszönhetően megoszthatod ezeket az utakat másokkal, persze így előbb utóbb mindenki barátkozni szeretne egy kalóz legendával. Ez sokat jelent majd ebben a világban."

Úgy tervezik a készítők, hogy ez lesz az igazi végjáték, ami tulajdonképpen valami új kezdetét is jelenti, hiszen innen érhető majd el egy csomó tartalom, illetve ez lesz végül az alapértelmezett kiindulási pontunk is. Innentől kezdve léphetünk majd tovább a Kalóz Legenda címen.

"Az egyik legfontosabb frissítés, amit hozzá szeretnénk adni a játékhoz, az a gondolat, hogy a Pirate Legend-ek legendás kapitánnyá váljanak. Te lehetsz ennek a világnak a Jack Sparrow vagy éppen Feketeszakáll rettegett kapitánya és megépítheted a saját Fekete Gyöngyödet is. Az új menedéket a vízesésen áthajózva hagyhatjuk el, akárcsak Batman tette ezt a saját barlangjával (nyilván nem hajóval -a szerk.). Mihelyst az emberek meglátják a hajódat, rögtön tudni fogják, hogy egy igazi kalóz legenda vagy."

A hírnév azonban nem csak előnyt jelent, hiszen más játékosok szemében te egy nagy értékű célponttá válhatsz. Esetleg barátságosak lesznek veled, hogy részesülhessenek a kalandjaidban és kincseidben. Lehetőség lesz elrejteni ezt a személyiségünket, így nem fogják tudni a többiek, hogy valódi legendák vagyunk.

"Azt szeretnénk elérni, hogy a Kalóz Legenda cím valami igazán különlegeset jelentsen a Sea of Thievesben. Az első ember, aki eléri ezt a státuszt, biztosan nagyon híres lesz majd. Nem fogja mindenki elérni ebben biztos vagyok, ettől függetlenül ez a végső cél a játékban. Igyekszünk majd új lehetőségeket teremteni azok számára, akik nem lépik meg ezt a szintet, de Legendaként sem fogunk unatkozni."

A Rare azt is tervezi, hogy a jelenlegi térképet bővítik a megjelenés után. Jelenleg, ha a világ szélére vitorlázunk, akkor sejtelmes zenét hallhatunk és a tenger színe pirosra színeződik, majd egy idő után elsüllyedünk. A fejlesztőcsapat már több szigetet létrehozott, melyek készen állnak a megjelenésre.

Van tehát teendő a Sea of Thievesben, a kérdés már csak az, hogy mennyire lesz nehéz elérni a Legenda státuszt és milyen extra küldetések tárulnak fel előttünk.

Ha már most elkezdenéd toborozni a saját legénységed, esetleg eszmecserét folytatnál a játékról vagy csak a legújabb információkra vagy kíváncsi, csatlakozz a magyar Facebook csoporthoz:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!