A kommentátorok rap istene is a V4-re látogat

A kommentátorok rap istene is a V4-re látogat

HenryG mellett a pörgős nyelvű Matthew "Sadokist" Trivett is tiszteletét teszi a V4 Future Sports Festivalon.

Egy ekkora versenyhez nem csak remek csapatok és játékosok dukálnak, de a közvetítéshez is sztárok illenek. Korábban társát, HenryG-t ismerhettétek meg, de nem mehetünk el amellett, hogy a világ egyik legjobb play-by-play kommentátora is vele tart Magyarországra!

Matthew "Sadokist" Trivett karrierje sem volt mindig fenékig tejfel, és főleg a korai években nehezen találta meg a sikereket. Az idén 29. életévét betöltő kanadai úriemberhez sosem állt igazán közel a CS. Call of Duty-val kezdte, de saját gondolatai agyonnyomták teljesítményét, egy interjúban például azt nyilatkozta, hogy sokat gondolkozott azon, hogy most éppen valami produktívat kéne csinálni és lehetne iskolában is ahelyett, hogy sikertelenül szenved a CoD-dal.

"Már el is döntöttem, hogy feladom az egész esport karrieremet, de végül valaki odajött hozzám és megkérdezte, hogy szeretnék-e kommentátor lenni egy jótékonysági versenyen."

Igent mondott, és elment kommentátornak a 2012-es Frag for Cancer CS:GO tornára, szinte tapasztalat nélkül:

"Kicsi LAN volt, talán 6-8 csapat volt összesen, szóval inkább csak arról szólt, hogy valaki beszéljen a meccs alatt. Az esemény után többen odajöttek hozzám, hogy én voltam a verseny csúcspontja. Úgy éreztem, hogy nem tudom mit csinálok, de a közönség élvezte."

Ezután az ETS LAN-t castolta Montrealban, ami az egyik legnagyobb BYOC (hozd a saját géped) rendezvény volt Észak Amerikában. Minél többet dolgozott, annál inkább vágyott egy kiugrási lehetőségre. Az ESEA kirakott egy álláshirdetést az oldalára, ahol kommentátort kerestek az online bajnokságaikhoz, Sadokist pedig megtalálta az ő aranyjegyét. Nem volt még igazán elismert, ezért a Season 17 LAN-ra küldték először, de ezzel minden jóra fordult.

"Akkoriban az MLG éppen embereket keresett az X-Games-hez, én pedig sok támogatást kaptam Twitteren. Rajta voltam a térképükön és amikor végre megkérdeztek, akkor a válasz teljesen egyértelmű volt. Ekkor robbant fel az egész és jutott ide a karrierem. Ez volt az első nagyobb rendezvényem, és tudtam ha itt jól teljesítek, akkor irányítani tudom majd a karrierem."

Sadokistnak igaza volt, hiszen az X-Games után felkereste a PGL, akik tavaly nyáron a krakkói Majort rendezték, korábban pedig Minorokat és kisebb bajnokságokat csináltak. Akkoriban nagyon közel voltak egy online liga elindításához, és azt szerették volna, ha ő lesz a középpontban és minden meccset ő castol. Ez egy hatalmas lehetőség volt, de el kellett hagynia Kanadát és az ESEA-t, hogy Romániába költözhessen.

"Nagyon sokat rágtam magam rajta, elmentem az ESEA-hoz és elmondtam nekik a helyzetet. Mindig is Európába akartam menni, így azt mondtam, hogy csak akkor maradok, ha kifizetik ugyanazt az összeget. Nem tettek eleget ennek, hűtlenségnek érezték az egész helyzetet, ami egy kisebb összetűzésbe torkollott."

Sadokist végül elment és a híres Dota2 casterrel, Toby "TobiWan" Dawsonnal párosították össze. Az energia szinte átjött a képernyőn, de amikor két ennyire gyors és elhivatott kommentátor kerül egymás mellé, sűrűn egymás szavába vágnak és nem engedik a másik felet érvényesülni, emellett pedig az elemzésre sem maradt idő. Így ez a duo nem volt igazán élvezhető.

"Tényleg megpróbáltam átalakulni, de sajnos nem működött. Folyamatosan egymás szavába vágtunk és húztuk le egymást, az egyik LAN végén tudtam, hogy ez így nem fog működni."

Elváltak útjaik, és megengedték neki, hogy maga választhasson partnert. Tudta, hogy ezen fog múlni a karrierje, ezért olyat keresett, akivel jobban klappolnak.

"Elképesztően sokat gondolkoztunk, hogy ki lehetne ideális partner számomra, átnéztem nagyon sok versenyt, és végül HenryG-re esett a választásom. Jó pár bajnokságon volt túl, és így meg tudtunk egyezni vele, hogy a társkommentátorom legyen."

A társulás után egyből megtalálták a kémiát. Míg HenryG egy ex-profi volt, aki mindent és még annál is többet tudott a CS-ről, Sadokist elképesztő energiája és play-by-play stílusa ki tudott bontakozni. Henry a következőképp emlékezik vissza a korai időszakra:

"Egyből észrevettük, hogy hasonló a humorunk és négy hónappal később már a testvéremnek éreztem őt."

Sadokist karrierje ezután indult be igazán, és mára már számtalan nagy versenyen túl van. A 2016-os ESL One Kölnön mutatott teljesítménye óta mindhárom Majorön ott volt, tavaly nyáron a döntő alatt is az ő hangját hallhattuk. Mára joggal nevezhetjük őt az egyik legjobb kommentátornak, nemcsak a Counter-Strike-ot, de bármelyik e-sport címet figyelembe véve is.

Ha esetleg élőben is meghallgatnád Henry-t és Matthew-t, akkor arra minden lehetőséged megvan, ugyanis ők lesznek az egyik kommentátorpáros a március 23-25-ig a V4 Future Sports Festivalon. A rendezvényre a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a V4 hivatalos oldalán tudtok.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Felhasznált források: liquipedia.com, redbull.com

Kövess Minket!