Hiába volt PUBG verseny, a Fortnite-ot majdnem kétszer annyit nézték

Hiába volt PUBG verseny, a Fortnite-ot majdnem kétszer annyit nézték

Az előző hetet a LoL uralta még, de a Fortnite elég közel került hozzá.

A Twitch már elég régóta a legnagyobb platform streamelésre és egyes versenyek közvetítésére is. Az Esportsobserver minden héten elkészíti a legfontosabb információkat tartalmazó infografikát, ami egy dolgot mutat meg: az összes időt, amit a tartalom nézésével töltöttek a felhasználók. 

Előző heti statisztikákról lesz most szó, pontosabban február 19 és 25 közti számokról. Több, mint 35 ezer csatorna segítségével készítik el ezeket az adatokat és természetesen azt is figyelembe veszik, hogy volt-e bármilyen verseny az adott játékon belül. Az eredmény egészen megdöbbentő. Az első helyen természetesen a League of Legends áll és a Fortnite is megőrizte második helyét és egyre közelebb kerül a hőnáhított első helyhez. A dobogó harmadik fokára a CSGO tudott felállni, köszönhetően annak, hogy a PUBG nagyot esett vissza, ugyanis őt még a DOTA2 is megelőzte. Az Overwatch League miatt az OW is visszaküzdötte magát a top10-be. Az IRL két helyet bukott, a Hearthstone maradt a nyolcadik, míg a GTA V feljött a kilencedik pozícióba és a sort pedig a World of Warcraft zárja.

Hónapokig ment a küzdelem a két Battle Royale játék, a PUBG és a Fortnite között, viszont a PUBG biztos előnye mára már elhalványult és ez talán annak köszönhető, hogy a legtöbb PUBG játékos Fortniteozik is és azokat is szokták streamelni. Mindezek mellett természetesen Ninja uralja a mezőnyt a maga óriási nézőközönségével, de a TSM streamerjei, Dakotaz, HighDistortion és Myth sem panaszkodhatnak. A CSGO StarSeries i-League versenynek köszönheti azt, hogy előrébb lépett egy helyet, míg a DOTA2 az ESL One Katowice miatt került előrébb. Most kezdődött az OWLeague második hete, ami egy óriási löketet adott magának a játéknak és ezzel be is verekedte magát a hatodik pozícióba. 

Ti mit gondoltok átveheti a Fortnite a vezetést hamarosan?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!