Egy amerikai iskolást letartóztattak, mivel

Egy amerikai iskolást letartóztattak, mivel "fenyegető üzenetet" posztolt, miközben épp játszott

És határozatlan időre eltiltották az "agresszív játékoktól".

A floridai iskolai lövöldözés után nemsokkal Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke, részben a videojátékokat (is) hibáztatta azért, hogy ilyen szörnyűség bekövetkezhetett. Nagyjából két héttel a katasztrófa után egy Chicago-i fiút tartóztattak le, mivel egy "fenyegetést" posztolt Snapchaten, közben pedig egy erőszakosnak titulált játékkal játszott.

A 16 éves fiú túlzottan megunta azt, hogy a csapból is a lövöldözésről szóló hírek szólnak, így egy olyan üzenetet posztolt Snapchaten, ahol azt írja, hogy "Mindenki hagyja már az iskolai lövöldözést, különben én is csinálok egyet", a videón pedig éppen egy "poszt-apokaliptikus háborús játékkal" játszott. A "fenyegetést" egy diáktársa jelentette a rendőrségnek, a fiút pedig másnap le is tartóztatták és egy kiskorúaknak fenntartott intézménybe szállították. Az ügyészség szerint a fiú valós veszélyt jelentett, sőt, a hatóságok gyakorlatilag egy potenciális lövöldözőt tartóztattak le - hogy ez mennyire valós, azt mindenki döntse el maga. Az eset pikantériájához hozzátartozik, hogy a floridai lövöldözőről a katasztrófa előtt többen is jelentették (még a saját anyja is), hogy mire készülhet, ám semmi nem történt. 

A vádlott lakásában semmilyen fegyvert nem találtak. A fiú védője azzal próbált érvelni a bíróságnak, hogy ez csak egy rosszízű megjegyzés volt és nem tartalmazott semmilyen komolyan vehető fenyegetést. A potenciális lövöldözőt azóta hazaszállították, jelenleg házi őrizetben van. Emellett megfosztották a mobiltelefonjától is, sőt, minden erőszakos tartalmú játéktól eltiltotta a bíró. Ez elég alaptalannak bizonyul, hiszen semmilyen kutatás nem támasztja alá, hogy az agresszív videojátékok valóban összeköthetőek lennének a valós agresszióval.

Ti mit gondoltok, valós bűnmegelőzés, vagy túlkapás volt a hatóság részéről az eset?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!