Az NHL18 is elindítja a World Championship versenysorozatát!

Az első igazi NHL18 bajnokságot rendezik meg idén és a világ minden pontjáról várják a jelentkezőket.

2018 az e-sportok számára egy fantasztikus év, egymás után jönnek a bejelentések, a hagyományos sportklubok és szervezetek ráadásul egyre-másra fedezik fel a lehetőséget az online térben és ezt mi sem támasztja alá jobban, minthogy az NHL is saját e-sport bajnokságot indít.

Az első verseny március 24-én startol és NHL Gaming World Championship névre keresztelték. A selejtezői az első négy egymást követő hétvégén lesznek megrendezve. Mind a PlayStation 4, mind az Xbox One tulajoknak is lehetősége nyílik a nevezésre, aztán eldönthetik ki az NHL 18 legjobbja. Az egyes régiók 8 legjobb játékosa kijut a májusi rájátszásba, melyet egy stúdióban játszanak majd le, onnan pedig a döntőbe kvalifikálhatják magukat, amit június 19-én a Las Vegas-i Esports Arénában rendeznek. A nyertes a 100.000 dolláros (£ 72.150) nyereményalap nagy részét veheti át, nem mellesleg egy trófeát, valamint egy meghívót is kap a 2018-as NHL-díjkiosztóra.

Mint a legtöbb e-sport verseny esetében, a Twitchen lehet követni majd az élő adásokat, bár elméletileg az NHL akkor hozza ki a legtöbbet ezekből az eseményekből, ha a nemzeti televízióban sugározza a mérkőzéseket. Éppen ezért –a netes felület mellett– az európai mérkőzéseket a Viasaton (arról nincs szó, hogy Magyarországon is lehet-e nézni ezen a csatornán) lehet követni, melyeket május 6-án rendeznek. A Sportsnet május 11-én sugározza a kanadai párharcokat, az NBCSN pedig május 20-án mutatja be az amerikai összecsapásokat. A játékosok már regisztrálhatnak a FaceIt-re, hiszen ez az oldal segít a bajnokság lebonyolításában.

Ti megmérettetitek magatokat?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!