A gamer közösség zseniális videóval válaszolt Trump összeállítására

A gamer közösség zseniális videóval válaszolt Trump összeállítására

Ilyen az, amikor a közösség összefog és megmutatják, hogy milyen csodálatos világot teremtettek a videojátékok nekünk.

Az elmúlt hetekben tele volt a sajtó a floridai lövöldözéssel, ráadásul az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump is felszólalt az ügyben és azt nyilatkozta, hogy az ilyen esetekért leginkább a videojátékok felelősek. Aztán összeültek a videojáték ipar vezetőivel, sokan pedig abban reménykedtek, hogy a meeting pozitív hatású lesz, azonban egy levetített videó nem erről árulkodott. Trumpék ugyanis egy másfél perces montázsban mutatták be, hogy mennyire durva és erőszakosak ezek az alkotások. Az alábbi anyagról van szó:

Egy jelentés szerint nem nagyon sikerült dűlőre jutniuk, illetve a további irányt sem nagyon sikerült belőniük a feleknek. Nem elképzelhetetlen tehát a további találkozók létrejötte sem. Viszont a legparádésabb választ az elnök úr felé a játékos közösség szolgáltatta, miután az előző videó hatására egy majd két perces felvételt készítettek:

Ez áll a Games for Change videójának leírásában:

"Miután láttuk, hogy a Fehér Ház milyen durván ábrázolta a videojátékokat, kénytelenek voltunk megosztani veletek egy másik szemszögből is a videojátékok világát. Az innovatív alkotók és a játékosok hatalmas közössége sokkal többről szól, mint azt a Fehér Ház videójában bemutatták. Szerettük volna létrehozni saját verziónkat, ugyanolyan terjedelemben, hogy megkérdőjelezzük őket, mivel rosszindulatú hozzáállás a videojátékokat hibáztatni. Mindazoknak a játékfejlesztőknek és játékosoknak, akik alkotnak és élvezik ezeket a címeket - ez nektek szól!"

Szívhez szóló üzenetet hordoznak a fentebb látott képsorok, hiszen annak ellenére, hogy sok durvaságot lehet látni a virtuális világban, legalább ugyanannyi vagy még több pozitív és csodás dologgal találkozhatunk kalandozásaink során.

Az alább látható videóban feltűnik az Abzû, a Horizon Zero Dawn, a Never Alone, Brothers: A Tale of Two Sons, a Mirror's Edge: Catalyst , a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a Firewatch, az Ori and the Blind Forest, a Fortnite, a The Last of Us, a Minecraft, a Rime, az Overwatch, a LittleBigPlanet 3, a Journey, a Portal 2, a Monument Valley, a Celeste, a Shadow of the Colossus és a Life is Strange is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!