Honnan indult és mennyit is keres Ninja a Twitch-en?

Honnan indult és mennyit is keres Ninja a Twitch-en?

Most éppen Ninja a Twitch legnagyobb csillaga. De honnan is indult és persze mennyit is jelent neki pénzben ez a hihetetlen népszerűség?

Tyler "Ninja" Blevins neve az utóbbi időben bejárta a gaming világot. Az utóbbi pár hétben egy közepesen népszerű streamerből, a Twitch legnagyobb sztárja lett. Az utóbbi időben sorra döntött meg minden egyes rekordot és olyan sztárokkal játszott együtt, mint Drake.

Ninja történelmet írt az éj leple alatt -világsztárok és félmilliónál is több néző egyszerre

Nemcsak az egyszerre néző közönség rekordját döntötte meg, de több millió rajongóval rendelkező sztárokkal is játszott egy kis Fortnite-ot.

Pedig a srác nagyon messziről indult. Még 2009-ben profi Halo játékosként kezdte a pályafutását és 7 hosszú éven kersztül próbált elérni ott valami maradandót. Játszott a Cloud9, a Team Liquid és a Renegades csapatában és többször is sikerült felállnia a dobogó legtetejére, többek között olyan versenyeken, mint at MLG Fall Championship, még 2012-ben. A játékos karrierjének utolsó szakaszában döntött úgy, hogy megpróbálkozik a streammel. Nyilván a Halo-val kezdett, de után jött a Titanfall, illetve a Call of Duty. Viszont az első áttörést a H1Z1 és a battle royale játékok hozták meg neki. Még emlékszem arra, amikor megjelent Summit1G oldalán egy meccsen és nem értettem, hogy mégis ki ez a srác. 

Persze a H1Z1 csillaga gyorsan leágazó irányt vett, főleg mikor megjelent a PUBG. Itt Ninja megint talált magának egy csapatot és a Luminosity Gaming színeiben megnyerte a PUBG Gamescom Invitational Squad számot. Viszont ezek után egy olyat lépett meg, amire senki nem számított igazán, nagyjából az elsők között váltott Fortnite-ra és ezek után magasabb fokozatba kapcsolt a karrierje.

Köszönhetően a megnyerő személyiségének, az iszonyatosan durva játéktudásának és persze a játék népszerűségének, Ninja nagyon gyorsan olyan magasságokban találta magát, mint előtte senki. Február 22-én megdöntötte a feliratkozói rekordot, ami akkor 50 ezer volt. Viszont a tegnapi napon ez a szám már átlépte a 186 ezret, ami abszolút rekord. De mennyit is jelent ez, ha pénzben nézzük.

  • Kezdésnek a Luminosity még mindig ott van a streamer mögött, tehát onnan vélhetően van egy stabil bevétele.
  • Egy Forbes interjúban anno megerősítette, hogy egy 5 dolláros sub-ból ő 3,5 dolárt kap meg. Ez 186 ezer sub esetében 651 ezer dollárt jelent. Ez magyar forintra átszámolva nagyjából 160 millió forint körül mozog.
  • Végül pedig ott van a cheer és a donation. Ami egy-egy adásban több ezer dollár is lehet crypto és rendes valáutában. Ha csak 2000 dollárral számolunk naponta akkor ez megint 600 ezer dollár, ami ismét 150 millió forint körül mozog.

Ez így nagyjából annyit jelent, ha sikerül ezt fenntartania, akkor záros határidőn belül többet keres majd, mint akármelyik e-sport játékos. Ebben a pillanatban a képzeletbeli ranglétra csúcsán Kuro "KuroKy" Takhasomi tanyázik, aki nagyjából eddig 3,5 millió dollárt játszott össze. Viszont, ha Ninja így folytatja, akkor könnyen utolérheti.

Persze nem minden ilyen egyértelmű egyébként, a mostani feliratkozók szignifikáns része használta a Twitch Prime sub lehetőségét, sőt vélhetően sokan csak azért indították el a ingyenes trialt, hogy feliratkozzanak. Saját véleményem szerint az egész nagyjából a felére fog visszaesni a következő hónapban, persze azt hozzáteszem, hogy az még mindig iszonyatosan sok pénzt jelent majd neki. De ki tudja, lehet a Twitch most begyújtotta a rakétákat és végleg lenyomja a hagyományos televíziót, meglátjuk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!