Svéd-török rangadó dönt a WESG kupájáról

Svéd-török rangadó dönt a WESG kupájáról

A fnatic és a Space Soldiers is bebiztosította helyét a WESG 2017 fináléjában.

Kora délután számoltunk be a WESG negyeddöntőinek eredményeiről, ám mostanra már az is eldőlt, hogy kik játszhatnak holnap hajnalban a 3. és az első helyért Hajkou-ban!

Pakolhat a Cloud9, elverte őket egy kis brazil csapat

Véget értek a WESG negyeddöntői, érdekes top 4 alakult ki.

Fnatic 2:0 TeamOne

Nagyon gyorsan átgázoltak a svédek azon a brazil csapaton, ami reggel még a Cloud9-t verte el. Mirage-on (16-7) és Nuke-on (16-6) is egyértelmű eredmények születtek. Kevés dolgot lehetne hozzátenni ehhez, egyszerűen a fnatic erősebb volt minden tekintetben. Jesper "JW" Wecksell tőle szokatlanul vezette végig csapatát a győzelem felé, de a többiek sem maradtak el teljesítményben, ez pedig egy helyet ér nekik a döntőben. Robin "flusha" Rönnquist ajtócsukogatós trükkjét pedig jó ideig nem felejtik még el a brazilok.

Space Soldiers 2:0 Oroszország

Az orosz csapat már reggel is elég felemás formát mutatott, ezt pedig tökéletesen kihasználták a törökök. Minden játékosuk jól teljesített, Ismailcan "XANTARES" Dörtkardeş-re nem volt ellenszer és egy nagyon sima Cobblestone-t (16-6) köszönhettek ennek. Nuke (16-11) már döcögősebb volt, ekkora megérkezett Denis "electronic" Sharipov is a meccsbe, aki elképesztő egyéni teljesítménnyel cipelte a csapatát, már-már FlipSid3 flashback-ünk támadt az oroszoktól. A fiatal játékos nem hogy a saját csapatában, de a szerver 10 játékosa között is a legjobb volt ezen a pályán. Azonban ez sem volt elég a Space Soldiers ellen és 11-11-ről a törökök tudtak elmozdulni a győzelem felé, ami 5 körön belül be is következett.

A WESG 2017 fődíjáért tehát Svédország és Törökország, pontosabban a Fnatic és a Space Soldiers küzdhet meg holnap hajnalban. Érdekes fejlemény, hogy a két csapat közül valamelyik 800 000 dollárral lesz gazdagabb, de a másodiknak sem kell szégyenkeznie majd a maga 300 ezrével. Nem ez lesz az utolsó nap egyetlen mérkőzése, ugyanis rögtön előtte, szintén Bo3-ban összecsap a 3. helyért a hoppon maradt Oroszország és a TeamOne is, ahol a győztes 150, a vesztes 70 ezer dollárt vihet haza magával Kínából.

Közép-európai idő szerint a következő menetrend várható:

3:00 - TeamOne vs Oroszország
4:45 - fnatic vs Space Soldiers

Nyitókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!