Pakolhat a Cloud9, elverte őket egy kis brazil csapat

Véget értek a WESG negyeddöntői, érdekes top 4 alakult ki.

A hatalmas pénzdíj ellenére is igen kevés érdeklődésnek örvendő WESG 2017 tartogatott meglepetéseket a mai napra is. A 32 csapattal induló tornán már csak nyolcan maradtak életben szombat hajnalra, most pedig újabb négy gárdától búcsúzhatunk, köztük a Majorgyőztes Cloud9-tól!

"A különbség a régi és a mostani fnatic között: a sikeréhség" -fnatic interjú

Ezúttal nem csak flusha, de Golden és a csapat edzője, Jumpy is beszél a katowicei győzelemről és a jövőről.

Hatalmas meglepetésként ért mindenkit, hogy az amerikai ötös nem tudott továbbjutni a sokkal gyengébb TeamOne ellen. A brazilok 2:1-es győzelmet arattak felettük, miután egymás pályáit megszerezték. Cache-en dőlt el a küzdelem, amit a C9 10-5-ös első félidőt követően vesztett el 16-12-re, ami azt jelenti, hogy pakolhatnak és indulhatnak haza, ugyanis számukra véget ért a torna. Kétségbeejtő teljesítmény ez még úgyis, hogy sokkal tovább maradtak versenyben a többi esélyesnél, de ezen a ponton egy ilyen mezőny mellett meg kellett volna nyerjék az egész WESG-et, legalábbis papíron.

A fnatic a koreai MVP PK ellen lépett pályára, ahol egy nagyon szoros Mirage (22-20) és egy egyértelmű Inferno (16-3) után a svédek mehettek tovább az elődöntők felé. Freddy "KRIMZ" Johansson továbbra is megállíthatatlannak tűnik, 1.60-as HLTV értékelést szerzett a két pályán. A folytatásban a GODSENT és a Space Soldiers csapott össze, ám hasonlóan gyors győzelmet könyvelhettek el a törökök itt. Ismailcan "XANTARES" Dörtkardeş 1.68-as ratinget hozott össze Mirage-on, míg  Ahmet "paz" Karahoca 1.59-et Cache-en, ezzel esélyt sem hagyva ellenfelüknek.

Az utolsó negyeddöntőben a lengyel AGO és Oroszország találkozott. Igen hosszú csatározást láthatott a nagyérdemű, hiszen mindkét fél komolyan megszenvedett a saját pályáján, de végül sorra került a harmadik, mindent eldöntő Train is. Az első félidőben elég csúnyán elbántak az AGO-val Denis "seized" Kostinék, 12-3-mal tudtak fordulni a következő etapra. A lengyelek ekkor szinte a semmiből feltámadtak és zsinórban 9 kört tettek fel az eredményjelzőre, ám ez sem volt elég a győzelemhez. 12-12-nél észbe kaptak az oroszok és megnyerték a szükséges 4 kört, amivel lezárták 2:1-re a meccset és megszerezték a továbbjutást.

Az eredmények összesítve:

fnatic 2:0 MVP PK
TeamOne 2:1 Cloud9
Space Soldiers 2:0 GODSENT
Oroszország 2:1 AGO

A mai napon az elődöntőket is lejátsszák a csapatok, így holnapra már csak a döntő marad. A fnatic a TeamOne ellen vonul, míg a Space Soldiers-nek az oroszokon kell átvonulnia a továbbjutáshoz.

Képek: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!