Elmaradt a török csoda, a fnatic nyert a WESG-en

Elmaradt a török csoda, a fnatic nyert a WESG-en

Egy végletekig kiélezett döntőben tudtak felülkerekedni a Space Soldiers-ön.

Ma hajnalban véget ért a WESG 2017 offline döntője. A fináléban a svéd fnatic és a török Space Soldiers küzdött meg, míg a bronzmeccsen Oroszország és a brazil TeamOne csapott össze.

Svéd-török rangadó dönt a WESG kupájáról

A fnatic és a Space Soldiers is bebiztosította helyét a WESG 2017 fináléjában.

Oroszország 2:0 TeamOne

A 3. helyért folyó küzdelemben a Oroszország és a TeamOne küzdött meg. A meccs esélyese számomra abszolút az orosz válogatott volt, hiába szerepelt meglepően jól a brazil együttes: 2:1-re megverték a Major-győztes Cloud9-t és 1:1-et játszottak a döntős Space Soldiers ellen a csoportkör második szakaszában.

A nyitópályán, Overpasson az első félidőt a TeamOne nyerte 9:6-ra, azonban az orosz CT oldal és electronic ellen már nem nagyon volt esélyük. A második játékrészben már csak 2 körig jutott a brazil gárda, így hamar 16:11 állt az eredményjelzőn. Electronic 32 frag mellé csak 16 alkalommal halt meg, ezért 1.90-es értékelést kapott a HLTV-től - gyakorlatilag Dosiával ketten nyerték meg a pályát.

Trainen electronic és társai 10:5-re megnyerte a félidőt az előnytelenebb, T oldalon. Sokaknál itt már eldőlt a meccs, azonban a második játékrészben a brazilok hamar kiegyenlítettek 10:10-re. 14:13-nál könnyen nyerhetett volna a TeamOne, ám WorldEdit és electronic megmentette a csapatot és a pályát, így 16:14-el megnyerték a meccset és felállhattak a dobogó legalsó fokára.

fnatic 2:1 Space Soldiers

Cobblestone-on hamar elég nagy előnyt kovácsolt a Space Soldiers, ám a 10:5-ös félidőt követően egy nagyon erős fnatic T oldal csak 2 kört engedett át, így lett 16:12 a svédek a javára. A második pályán, Infernon egy 7:0-s fnatic vezetés után egy óriási comeback-kel visszajött a játékba a Space Soldiers és - igaz elvesztették az első játékrészt -, de a lehető legkisebb különbséggel fordultak. Ezután kiegyenlített játék következett, ami végül OT-ba fulladt. Itt a török csapat magabiztosan tudott nyerni 19:16-ra, ezzel életben tartva a reményt, hogy hazavigyék a fődíjat.

A mindent eldöntő pályán, Mirage-on aztán egy 9:6-os Space Soldiers CT oldalt követően jött a hasonlóan erős fnatic védekezés. A 14:7-es vereségre állásnál összeszedte magát a fnatic és kört sem hagyva behúzta a döntőt 16:14-re, ezzel pedig elhódították az aranyérmet.

A WESG MVP-je: KRIMZ

A szokásokhoz híven a torna végén, a győztes csapat egy tagjának a HLTV.org kiosztotta a legértékesebb játékos (MVP) díjat, amit most KRiMZ kapott. A svéd 16 pályán mindössze egyszer kapott egy egész alatt értékelést, azt is a döntőben a Space Soldiers ellen Infernon. A legmagasabb ratingje 2.41 (!) volt az MVP PK ellen (értitek, MVP PK ellen az MVP 2.41-be lőtte magát). Átlagosan 1.3-mas értékelést kapott pályánként. A körök 52.8%-ban szerzett legalább egy fraget, ebből 57 entry volt.

Szerintetek megérdemelten nyert a fnatic?

Képek: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!