Szavazás: Melyik pálya helyére tennétek Dust 2-t Ti?

Szavazás: Melyik pálya helyére tennétek Dust 2-t Ti?

A profik véleménye után kíváncsiak vagyunk a Tiétekre is!

Korábban egy cikkben már ismertettük veletek a profik véleményét arról, hogy melyik pálya helyét kellene átvennie Dust 2-nek. Most azonban arra vagyunk kíváncsiak, hogy Ti milyen döntést hoznátok! Mielőtt rátérnénk magára a szavazásra, szeretnénk némi támpontot adni, bemutatni a körülményeket, hogy ezzel is segítsünk a döntésben.

Visszatérhet a Dust 2 a versenyekre - a profik a következő pályák helyére várják

A Dust 2 reworkje után sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon melyik pályát veszik ki az aktuális map poolból, most viszont megtudhatjuk, hogy hogyan vélekednek erről a játékosok.

Kezdjük is azokkal a térképekkel, melyeknek biztos helye van jelenleg! Inferno és Train aligha kerülnének ki, hiszen ezek remek állapotban lévő, már felújított pályák, előbbi az utolsó visszatérő egyébként, ami átvette egy évvel ezelőtt Dust 2 helyét. Ráadásul a legjátszottabbak egyike mind a profik, mind az átlag játékosok között és a nagy egészet számítva sokan szeretik. Train, bár nem annyira népszerű, ettől függetlenül egy nagyon jól összetett map, amihez aligha tudnának érdemben hozzányúlni a fejlesztők most.

Nuke talán a legbonyolultabb kérdés. A Valve nemrég adott ki hozzá egy komolyabb frissítést, melyben picit közelebb hozták a felújítás előtti változathoz. A profik nagyon nem szeretik, a legtöbben megszabadulnának érte Dust 2 javára, de az MM-eken sem kígyózik hosszú sor előtte. Kevesen játsszák, nem jó nézni sem és úgy általánosságban is túlzottan elüt a többi pályától, ami megnehezíti mindenkinek, hogy jó lehessen rajta. Jól néz ki, de ezen kívül nem sok érdeme van.

Cobblestone szintén nagy esélyes a profik körében, mint távozó. Sokan unalmasnak tartják nézőként és játékosként egyaránt, ami megmutatkozik abban is, hogy az egyik legkevesebbet játszott pálya jelenleg MM-en és hivatalos meccseken is. Az elmúlt években folyamatosan kapott apró ráncfelvarrásokat, ami miatt kérdéses, hogy milyen tervei vannak a fejlesztőknek vele, de szerintünk egyáltalán nem lenne meglepő, ha egyik napról a másikra a jó öreg cbble tűnne el egy alapos sebészeti beavatkozás miatt.

Cache, Overpass és Mirage érdekes helyzetben vannak, ugyanis nagyon jó pályákról beszélünk, melyekkel egyébként igen kevés probléma áll fent. Azonban bármin lehet változtatni, hogy új kihívást adjon a Valve a játékosoknak. Ráadásul egy frissítés már csak azért is ráférne ezekre, mert egy Infernohoz vagy egy Trainhez képest elég régi, csúnya textúrákkal operálnak. 2018-ban az iparág már sokkal szebb játékokat és térképeket készít, így nem lenne elvetélt ötlet pihenőre tenni őket csak azért, hogy sokkal jobb külcsínnel térjenek vissza fél-egy év múlva, természetesen minimális játékmenetbeli változásokkal.

Egy merőben különböző nézőponttal is érdemes lehet számolni, vagyis azzal, hogy kell-e nekünk egyáltalán Dust 2? Klasszikus pálya ide vagy oda, azért mert sokan játszanak rajta még nem mindenki szereti. A profik között is van olyan, aki elégedett a jelenlegi versenypályákkal és nem tenné vissza, és egészen biztosak vagyunk benne, hogy köztetek is akad olyan, aki a felújítás ellenére is inkább megkímélné magát attól, hogy ismét Dust 2 meccseket nézzen.

Végül jöjjön a kérdés, amire a következő 24 órában adhatjátok le voksotokat ezen a linken!

A szavazás lezárult, köszönjük mindenkinek a részvételt!

Kép: Counter-Strike Wiki

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!