Stancifka megmutatja, hogy milyen egy igazi Big Mage

Lesd el egy igazi profitól, hogy milyen egy jó Big Mage! Tippek és trükkök StanCifkától.

Azoknak a játékosoknak, akik nemzetközi Hearthstone versenyeket is nyomon követnek, szerintem már nem kell külön bemutatni StanCifkát. A cseh játékosra érdemes hallgatni, hiszen gyakran nagyon jó tanácsokat osztogat stream-jein és interjúiban, az eddig elért sikerei pedig szintén mellette „tanúskodnak”. Ma egy Mage pakliját hoztuk el nektek, a Big archetípusból, ami még ebben a metában is sikeresnek mondható (hiszen egyre többet találkozunk vele nagyobb, nemzetközi versenyeken)! StanCifka a most bemutatott a deck-el érte el a Legend 1-et, ezért is vagyunk abban biztosak, hogy egy-két újdonságot tanulhatunk tőle ma!


Deck kód: AAECAf0EBNAC7Aeb0wKj6wINTYoBwAHJA5KsAte2AsHBAt/EApbHAtvTAtXhAtfhApbkAgA=

Ha megnézitek a listát akkor ti is láthatjátok, hogy igen sok nagy spell található benne (innen kapta a nevét a Mage ezen archetípusa), viszont ezek főként a pálya letakarítására szolgálnak. Így mondhatjuk azt, hogy a deck lényege abban rejlik, hogy minél előbb, minél jobban „ki tudd fárasztani” az ellenfeledet, utána pedig már könnyedén át tudod venni a vezetést például Jaina DK hősével. Ha mégis valamit elszámoltál és úgy tűnne itt már nincsen mit tenni, akkor arra az esetre ott van még az Ice Block, vagy az Arcane Artificer is.

Kezdőkéz

Minden esetben meg kell tartanod az Arcanologist-ot, Raven Familiar-t, illetve a Dragon’s Fury-t. De például az Ice Block-ot, Baron Gedeon-t, Flamestike-ot, vagy Dragoncaller Alanna-t keverd vissza a paklidba, hiszen ezek a lapok inkább a meccs közepe-vége fele lesznek értékesek. Ha úgy tűnik aggro, vagy control játékossal nézel farkasszemet akkor elgondolkodhatsz a Doomsayer megtartásán is, hiszen az egy igen gyors és jó válasz lehet a pást hirtelen elárasztása ellen (a játék korai szakaszában). A Polymorph nagyon hasznos az egyik legrosszabb párosításod ellen (ami nem más, mint a Warlock), de muszáj megtartanod a Voidlord-ra, nem szabad már az elején elpuffogtatnod, az esetleges win kondíciód. Az Arcane Tyrant-et csak akkor érdemes megtartanod, ha már egy alapból nagy manás spell is bekerült a kezdőkezedbe, hiszen a 0 mana 4/4 az mindig jól jön egy esetleges pásttakarítást követően.

Ice Block és a többeik

Na de most akkor beszéljünk picit arról, hogy miért pont ezek a kártyák kaptak helyet StanCifka paklijában. Kezdjük a legáltalánosabb lappal, amely nem más, mint az Ice Block. Mostanában egyre több helyen találkozhatunk vele (már amíg lehet) és szinte már kisebb elvárás, hogy ha az ellenfél Mage secret-et pakol ki (alacsony életerőnél), akkor azt úgy kell körül játszani, mintha Ice Block lenne. Itt azért került bele a deck-be, hogy ha esetleg valami rossz irányba menne el és még mondjuk mindig várnál Jaina Death Knight-jára, akkor tudj egy kis időt nyerni vele. Ha mégsem jön az a bizonyos DK hős, még akkor is meg tudod vele menteni magadat, hiszen egy Arcane Artificer és egy nagy spell elnyomását követően máris minimum 5-6-7 armorral leszel gazdagabb (és várhatod a következő Ice Block-ot).

A Cabalist’s Tome a már előre összepakolt deck-be plusz értéket tud adni a random varázslatokkal, mivel legtöbbször a küzdelmek tényleg utolsó vérig mennek, ezért jól jöhet néha az erősítés. Szintén fontos lap még a Dragon’s Fury is, hiszen csak nagy manás spell-ek találhatóak a pakliban, kivétel ez alól a 3 manás Ice Block, amint egy Arcanologist-al könnyedén ki lehet halászni, már az első pár kör alatt, így már csak nagy sebzést tudsz majd okozni a páston lév minionoknak.

Megtartani vagy cserélni?

Ha azon gondolkodsz, hogy pár lapot kicserélsz a listán, akkor nyugodtan tedd meg, nem szent írás az, amit StanCifka mondd. Ő azért azt tanácsolja mindenkinek, aki ezzel a verzióval szeretne elkezdeni játszani, hogy Frost Lich Jaina-t mindenképpen tartsa meg. Ha esetleg nincsen a tarsolyodban Dragoncaller Alanna vagy Baron Gedeon azzal nincsen semmi baj, hajrá tegyél a helyére mást, kísérletezz picit. De Jaina DK hőse nagyon fontos, szinte már gerinc-lap ebben az összeállításban, az 5 armorral illetve a lifesteal-el, pedig olyan helyzetekből is könnyedén ki tudsz vele jönni, amelyben nélküle biztosan pórul járnál.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!