A Fortnite mobil verziója már 1,5 millió dollárt hozott az Epicnek

A Fortnite mobil verziója már 1,5 millió dollárt hozott az Epicnek

És ez még csak a zárt, iOS-es béta. Mi lesz itt még?

Körülbelül két hetente jelentte be az Epic Games, hogy mindkét nagy mobilplatformra (iOS, Android) kiadják a nagy sikerű játékukat, a Fortnite-ot. Első körben iOS-en indult a játék zárt bétája, ami a Sensor Tower nevű elemzőcég szerint elég búsás bevételt, 1,5 millió dollárt hozott az Epicnek (ez tényleg epic összeg).

iOS-re, Androidra és Xboxra is érkezik a cross platform a jövőben

Már nem csak a PS4-esek tudnak majd együtt játszani PC-s barátaikkal.

A cég elemzései szerint, az elérhetőségtől számítva az első 3 napban már 1 millió dollár feletti összeggel gazdagodott a fejlesztő. Ez pedig azért nagy szó, mivel a játék még nem érhető el mindenki számára (még iOS-en sem!), csak egy szűk réteg kapott hozzáférést. Ez az összeg valószínűleg hatalmasat fog ugrani, ha mindkét platformon, mindenki játszhat a Fortnite-tal. Természetesen ott lesz mellette a nagy versenytárs, a PUBG -ez viszont csak néhány napja debütált, csak a kanadai piacon. Ott egyébként nem valószínű, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen az országban még a top 10-ben sincs bent.

"A játék az összes riválisa előtt helyezkedik el a túlélős játékok között, ha az azonos "indítási periódust" nézzük.

A Fortnite megelőzte a Rules of Survivalt, a Knives Outot és még további 25 játékot, ha az azonos időszakban (a bevezetés utáni -a szerk.) lévő IAP-k (in app purchases, tehát a játékbeli tranzakciók/vásárlások -a szerk.) számát nézzük." - írta Randy Nelson, a cég egyik vezetője a blogjában.

"Harmadannyi bevételt sikerült elérnie IOS-en, mint a Pokémon GO-nak (4,9 millió dollár) és a Clash Royale-nak (4,6 millió dollár) az első négy napon."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!