"A stream és a videojátékok miatt ne dobjatok el mindent, a suli és a munka is fontos" -CNBC interjú Ninjával

Nem csak Tyler "Ninja" Blevins-nek volt nagy nap a tegnapi, hanem az egész gamer közösségnek, hiszen Ninja a CNBC-nél járt egy hosszabb interjúra.

Biztos ismeritek már a 2018-as év eddigi legnagyobb durranását Twitchen, ugyanis Tyler –ismertebb nevén Ninja– olyan mérföldköveket ér el szinte minden héten, ami mellett nem mehetünk el. A gamer közösségben már a csapból is ő folyik és ezt észrevette a CNBC is, akik meghívták egy interjúra és ezúttal tényleg felkészülten álltak hozzá a híradó munkatársai és érdekes kérdéseket tettek fel neki. Többek közt beszélt karrierjéről, a Fortnite-ról és arról, hogy mikor szeretné befejezni a streamelést.

Mesélj nekünk kicsit a Fortnite-ról, hiszen te egy profi játékos vagy, aki már szinte mindent kipróbált, ez a Halo második eljövetele, vagy mi teszi ennyire híressé a játékot?

"Nagyon sok minden kombinációja, ugyanis amellett, hogy ingyenes, mindegyik platformon megtalálható, hiszen nemrég adták ki telefonra is. Nem beszélve arról, hogy a pletykák szerint még a Nintendo Switch-re is megérkezik majd. Emellett a játék nagyon "barátságos" így minden egyes célközönség igényeit tökéletesen kielégíti."

A pletykák szerint több, mint fél millió dollárt keresel és ennek a nagy része a Twitch Prime feliratkozóktól érkezik, ugye? Mivel szerzed a legnagyobb bevételt és mennyire fontos a Twitch a gamer világ ökoszisztémájában?

"Igen a legtöbb bevétel az Amazon/Twitch prime feliratkozókból érkezik, emellett pedig már öt millió feliratkozóm van Youtube-on, több mint egymillió Instagramon és egy picit kevesebb, mint egymillió Twitteren. Ezeknek az összegéből jön a legtöbb pénz, emellett pedig a Twitch Prime és a Fortnite között kötött szerződés elképesztő, és éppen emiatt van ennyire sok feliratkozóm." (Ninja körülbelül 2500 feliratkozóra van attól, hogy meglegyen a 200 ezer -a szerk.)

Szeretnék gratulálni, hogy ennyi pénzt tudsz összeszedni abból, hogy mások azt nézik, ahogy te játszol, tényleg elképesztő. De miért is szeretnek téged nézni?

"Köszönöm, úgy érzem, hogy itt is két dolog kombinációja miatt vagyok sikeres. Amellett, hogy jó játékos vagyok, rengeteget bolondozok a streamen, hangokat utánozok, tényleg sokat hülyéskedek. Ez a kettő pedig ennyire vonzza a nézőket."

Körülbelül tíz éve kezdtél neki a profi Halonak, biztos vagyok benne, hogy nehéz volt a szüleidnek elmagyarázni, hogy ebből tényleg meg lehet élni. Hogyan vetted rá őket, hogy támogassanak?

"Ez egy remek kérdés, örülök, hogy megkérdezted. Nem volt nehéz, hiszen amellett, hogy iskolába jártam, egy közeli étterembe dolgoztam és emellett próbáltam a Halo karrieremet formálni. Mindent folytattam, mintha nem streamelnék és játszanék, így egyszerre foglalkoztam a jövőmmel és az álmommal is. Ha valamit ajánlani tudok a gyerekeknek vagy fiatal felnőtteknek, akik el akarják ezt kezdeni, akkor az az, hogy ne dobj el mindent, próbálj meg jól teljesíteni az iskolában vagy dolgozz, amellett, hogy megpróbálod felépíteni az álomkarriered. Azt is érdemes számításba venni, hogy ez már nem olyan könnyű, mint régen, hiszen rengetegen próbálják ezt a karrierágat választani, így  tényleg be kell biztosítani magad előtte."

Szívből örülök, hogy ezt mondtad. Mit csinálsz a pénzzel? Befektetsz?

"Próbálok minél többet elrakni, emellett pedig befektetek, de egyszerűen nincs időm átnézni a részvényeket, hiszen szinte folyamatosan streamelek. Emellett pedig egy állatmenhelyt szponzorálunk és komolyabb összegeket próbálunk adni kisebb jótékonysági szervezeteknek is. Az előző hónapban majdnem 120 ezer dollárt gyűjtöttünk egy öngyilkosságot megelőző szervezetnek. Ezt próbáljuk folytatni a jövőben is."

Említetted, hogy iskolába is jártál mellette, végül milyen diplomád lett?

"Nem fejeztem be, két évig jártam oda."

Muszáj megkérdeznem egy kényes témát, a floridai lövöldözés után gondolom láttad a fehér ház videóját és Trump reakcióját az erőszakos játékokra. Erről mi a véleményed?

"Úgy érzem, hogy a videojátékok arra jók, hogy mindenki azt tegye, amit akar, de ez nem vetül ki a való világra is. Szerintem még soha senki nem szerzett ötletet egy videojátékból. Annyi erőszakos dolog van a világon, ezeknek semmi köze a játékokhoz."

Szerinted az Amazon túl járt az Apple eszén, amikor megvették egymilliárd dollárért a Twitchet?

"Szerintem az Amazon hatalmas üzletet hozott létre, hiszen olyan hírességek, mint Drake, Travis vagy éppen JuJu úgy érzik, hogy nem gond, ha kicsit leülnek játszani és ezt a Twitchen is megmutatják. Teljesen oké videojátékokkal játszani és ezt elmondhatják másoknak vagy a rajongóiknak is. Szerintem, perpillanat minden tökéletesen működik, az Amazon pedig hatalmas üzletet kötött."

Kik nézik a streamedet legtöbben, gyerekek, akik hazajöttek az iskolából vagy felnőttek, akik a munkából értek haza?

"Mindenki, mindenhol, ez egy globális dolog. Mindenki játszik valami játékot és szinte mindenki élvezi a Fortnite-ot. Naponta kétszer streamelek, reggel 9-től 3-ig, majd este 6-tól kifulladásig. Szinte mindig hazaér valaki az iskolából ez idő alatt és bekapcsolódik a streambe. Sokszor kapok olyan üzeneteket, hogy az éjszakai meló közben néznek engem.

Ez így egy nagyon húzós munkaidőnek hangzik. Sok streamer említette már, hogy ennek az életnek vannak hátulütői is, szerinted te meddig bírod?

"Világéletemben ennyire koncentrált és motivált voltam, nem tervezem abbahagyni a közeljövőben a streamelést. Sokan belekényelmesednek a sikerbe, de én nem akarok lassítani."

Pénzügyileg mennyire volt komoly lépés, hogy Drake megjelent a streamen és kivel szeretnél következőleg játszani, aki még több nézőt hozhatna?

"Őszintén, amikor Drake megjelenik a streameden, annál nehéz nagyobb dolgot előhúzni a kalapból (nevet): rengeteg rajongója van, akik ellátogattak a streamre, úgy érzem, hogy megütöttem a főnyereményt. Persze jó pár remek ember van, akivel később szeretnék játszani, például Logic-kal már meg is beszéltük, hogy valamikor jó lenne játszani. Amit pedig Drake-et illeti, tényleg teljesen természetes volt, nem fizettünk egymásnak egy centet sem, csak rám írt instagramon és igazából összehoztuk ezt az egészet. Persze több, mint 600 ezer nézőm volt akkor, ami pénzügyileg is rengeteg jelent."

Tényleg nyolc órákat ülsz végig vagy néha azért nyújtózkodsz?

"(nevet) Nagyon ritkán ülök addig egy helyben, mint az Drake-nél is volt, de nagyon koncentráltam, hogy minél többet nyerhessünk."

Ninja rekorddöntései tényleg elképesztőek, hiszen mára már majdnem 200 ezer feliratkozóval és négy millió követővel rendelkezik Twitchen, míg Youtube csatornája már átlépte az öt milliót és lehet, hogy még csak most indul be, ha más sztárokkal is játszik a jövőben. A Epic Games egy olyan játékot hozott el nekünk, ami lehet, hogy tényleg áttörheti azt a bizonyos falat a gamerek és a média között.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!