Több, mint 30 játékkészítő állt össze, hogy elpusztítsák a toxicitást

Több, mint 30 játékkészítő állt össze, hogy elpusztítsák a toxicitást

Közöttük pedig ott van a Riot, a Blizzard, az Epic Games és a Twitch is.

Aki valaha is játszott online játékokkal, mondjuk 2 óránál többet, az biztosan megtapasztalta a multiplayer legrosszabb oldalát: a toxicitást és az online zaklatást. Sokaknak ez annyira betesz, hogy inkább felhagy mindenféle online játékkal, vagy igyekszik csak ismerősökkel játszani. Erre nagyon jó példa a CS:GO: sokan maximum csak ismerősökkel játszanak, mivel a random csapattársak olyan kiszámíthatatlanok, hogy valamikor mindenki teljesen normális, valamikor viszont csak a vita és a zaklatás megy.

Ennek próbálna véget vetni a Fair Play Alliance névre keresztelt koalíció, melynek már több, mint 30 tagja van - ezek jellemzően valamilyen játékokhoz kapcsolódó cégek. Köztük megtalálható a LoL-t fejlesztő Riot, vagy a legnépszerűbb streaming platform, a Twitch is. De az egyik legnépszerűbb kommunikációs platform, a Discord sem maradhatott ki. Az a céljuk, hogy sokkal kellemesebbé tegyék az online játékokkal töltött időnket és kiszűrjék "az oda nem illő" embereket. A szervezet már meg is kezdte az a munkálatokat, a tegnapi napon Game Developers Conference-en (GDC) egy egész napos csúcstalálkozót szerveztek, ahol a különböző vállalatok megoszthatták egymással az eddigi tapasztalataikat az online zaklatással és toxicitással kapcsolatban.

Ez (sajnos) nem azt jelenti, hogy még a héten megkapjuk az új frissítést, ami automatikusan kiszűri a "veszélyes" játékosokat, sőt, valószínűleg mi ebből sokáig semmit nem fogunk tapasztalni. A Riot senior technical designere is elmondta, egyelőre csak megpróbálják megvizsgálni a hibás viselkedés mögötti problémákat és kettéválasztani azt, aki csak valamilyen esemény hatására káromkodik kettőt és azt, aki végig képes flame-elni egy meccset. Remélhetőleg sikerrel járnak és "élhetőbbé" teszik az online közösséget.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



Kövess Minket!