Ennyi pénzt keresett az Epic Games a Fortnite-tal februárban

Ennyi pénzt keresett az Epic Games a Fortnite-tal februárban

Az Epic Games aranytojást tojó tyúkja rengeteg pénzt hoz a konyhára, -de pontosan mennyit is?

A Fortnite most már hivatalosan is elérte az őrület státuszát, hiszen azok után, hogy rengeteg híradó foglalkozott a játékkal és még Ninjat is meghívta a CNBC egy interjúra, az ingyenes játék a források szerint elképesztő pénzeket hoz a konyhára. Attól függetlenül, hogy a játék ingyenes, a skinek és különböző kiegészítők eladásával rengeteg pénzt termel a Fortnite, legalábbis a SuperData szerint. Olyannyira szeretnek költeni az emberek a skinekre, hogy az év egyik legsikeresebb játéka már lehagyta a fizetős PUBG-t is.

A Superdata szerint a Fortnite 126 millió dollárt termelt februárban, míg a PUBG "csak" 103 milliót. Az mondjuk tisztázatlan, hogy hogyan jutott hozzá ezekhez az adatokhoz a cég. Ne felejtsük el, hogy a két játék hasonló, de a megjelenése szinte teljesen különbözik, hiszen a Fortnite ingyenes és elérhető PC-n, Xbox-on, PS-en és most már mobilon is. Míg a PUBG 30 dollár PC-n és Xbox One-on, PS-en pedig nem lehet vele játszani. A mobilos verzió is nem rég jelent meg, ami a változatosság kedvéért ingyenes.

Ezenkívül pedig Twitch-en is bőven megelőzte a PUBG-t a Fortnite, hiszen a heti nézettség, majdnem duplája a tavalyi év sikerjátékának.

Ami pedig a legfontosabb, hogy a Fortnite nyeresége folyamatosan nő, míg a PUBG-é csökken, de ezt betudhatjuk annak is, hogy a Bluehole játéka már több, mint egy éves, míg a Fortnite épp hogy elhagyta a hatodik hónapját. Az Epic Games sikere megkérdőjelezhetetlen és szinte már minden egyes rekordot megdöntöttek, amit a PUBG felállított. Ez pedig valószínűleg így is fog folytatódni, hiszen a játék egyre népszerűbb és egyelőre semmilyen jel nem utal arra, hogy ez az őrület csillapodna.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!