Ennél hosszabb meccs nem nagyon lesz idén LAN-on

Ennél hosszabb meccs nem nagyon lesz idén LAN-on

De a magyarok rekordját még mindig nem sikerült megdönteni.

Minden évben van legalább egy olyan, LAN-on történő CS:GO mérkőzés, ahol a csapatok egyszerűen nem bírnak egymással és többszöri hosszabbításba viszik a párharcot, amellyel valószínűleg bekerülnek a rekordok könyvébe! Az abszolút csúcstartó már két éve egy magyar-svéd mix (naná, hogy itt is mi tartjuk a rekordot), de azért a mostani Copenhagen Games meccs se volt egyszerű. Mielőtt azonban rátérnénk, idézzük fel kicsit, hogy melyek voltak az "év leghosszabb meccsei" az elmúlt időszakban.

2016. január 30. DenDD vs. Pixelfire 38-41

Még alig értünk át 2016-ba, máris világrekordot láthattunk, amit azóta se sikerült megdönteni. A PGL regionális EU Minorján járunk, a tét eggyel közelebb kerülni az áhított Majorhöz. A két, egymásnak feszülő csapat a DenDD és a Flash, illetve Deadfox nevével fémjelzett Pixelfire, megspékelve néhány rutinos svéd játékossal. A Pixelfire már korábban találkozott aktuális ellenfelével, akkor 16-2 lett Flashék javára, ezért látszólag könnyedén kezdték el a Bo3 első meccsét, a DenDD pedig meg is bosszulta azt, az első félidőt 11-4-re hozták Mirage-on. Persze nem kelett több a magyar/svéd ötösnek, akik végül X-re mentették a rendes játékidőt, majd következett nagyjából 2 órányi adok-kapok és nagyjából 8 overtime, aminek a végén végül a Deadfoxék örülhettek. És ez még csak az első map volt! Aztán a másodikat már simán behúzták, de a hőn áhított Major szereplés végül elmaradt.

2016. 03. 30. Flipsid3 vs mousesports 28-31

Persze azért egy minor meccs és egy Major kiesési/továbbjutási rangadó között kicsit más a stresszfaktor. A következő, a Major-ök tekintetében rekordnak számító meccsig mindössze két hónapot kellett várni: az MLG Columbuson a Flipsid3 és a friss V4 győztes mousesports estek egymásnak és tettek rá a rendes játékidőre 29 extra kört. Pedig a Flipsid3 nagyot ment az elején, a 13-2-es fordulás az esetek 98%-ában biztos győzelem, de nem itt! A mouz feltámadt, olyannyira, hogy 15-14-nél a meccsért és a továbbjutásért játszhattak. Itt még mentett a Flipsid3, de aztán a sokszori hosszabbítás végét már nem bírták, és hiába lőtt Markeloff 50 frag fölött, végül a CIS csapatnak kellett szomorúan hazakullognia.

2017. 07. 05. Na'Vi vs Cloud9 34-32

Már 2017-et írunk, épp a Major jogot elvesztett Kölnben járunk, ahol azért összerántottak egy 250 ezres tornát az ESL szervezői. A mérkőzések egyébkén parádésak voltak, de külön ki kell emelni a Na'Vi és a C9 meccsét, akik 66 körön keresztül gyepálták egymást Trainen, mire végre sikerült eldönteni a győztes kilétét. Az amerikaiaknál Skadoodle parádézott, a rendes játékidő utolsó körében 1v2 clutch szituban mentette meg a csapatát az instant vereségtől, majd úgy tűnt, le is hozza nekik az overtime-ot is, amit egy ACE-szel indított. De végül hiába, a Na'Vinak kínkeservesen, de sikerült nyerni. Az év egyik legjobb meccse volt, ha tehetitek, nézzétek vissza.

Több mint 60 körön keresztül lőtte egymást a C9 és a Na'Vi egy Bo1-ben!

GuardiaNnak jót tett az esküvő, rég nem játszott ilyen jól.

2018. 03. 29 - Fragsters vs Struggletony 37-34

És akkor elérkeztünk a legfrissebb, 2018-as rekorderünkhöz: a nemrég kissé döcögősen elstartolt Copenhagen Games-en a Fragsters és a struggletony (némi irónia már itt felfedezhető a struggle miatt) nem bírtak egymással, 71 kör kellett ahhoz, hogy kiderüljön, ki nyeri a Bo3 első (!) mapját. A két dán ötös kb. 2,5-3 órán keresztül meccselt egymással, és utána még le kellett játszaniuk két mapot. De hiába vívta ki kínkeservesen a győzelmet az első pályán a fragsters, utána két simát hozott a Struggle és be is húzták a Bo3-at.

Kövess Minket!