Mind a négy meghívott csapatra fény derült, akik júniusban Brazíliába utaznak az ESL One-ra

Mind a négy meghívott csapatra fény derült, akik júniusban Brazíliába utaznak az ESL One-ra

Melléjük további négy együttes a kvalifikációkról fog érkezni.

Néhány hete jelentette be az ESL a One-sorozat legújabb állomását, ami ezúttal Brazíliában, Belo Horizonte városában lesz. A versenyen négy meghívott és négy kvalifikációról bejutott csapat fog megküzdeni a 200 ezer dolláros nyereményalap minél nagyobb részéért. A tornára nyáron, június 13-17. között kerül sor, egy nagyon nagy, nagyjából 25 ezres sportcsarnokban.

Júniusban Brazíliába látogat az ESL ONE

Másfél éve nem rendezett az ESL brazíliai versenyt, azonban ma előzmény nélkül bejelentettek egyet.

A versenyre meghívott négy lineup nevét ma publikálta az ESL, akik nem lesznek mások, mint a helyi közönségkedvenc SK Gaming, a Team Liquid, a mousesports és a világelső FaZe Clan. Már a mostani nevekből kiindulva is könnyen levonhatjuk azt a következtetést, hogy egyáltalán nem lesz gyenge verseny - főleg, ha az európai, a dél-, illetve észak-amerikai selejtezőkről is ígéretes ötösök jutnak be, erre pedig minden esély megvan.

Ahogy fentebb írtam, ott lesz a világelső FaZe Clan, akik jelen állás szerint kevés eséllyel indulnak a tornán. Ez köszönhető annak, hogy olofmeister egyelőre padozik, helyette pedig Xizt játszik. A mousesports mostanában nagyon erős, ha nem rontanak sokat a formájukon, akkor aranyesélyesként utazhatnak a dél-amerikai országba. Könnyen elkaphatják az olyan nagy neveket, mint mondjuk az SK vagy a FaZe - főleg az ötösök jelenlegi formáját tekintve. A Liquidnek pedig ez egy jó esély lesz a bizonyításra, hiszen becsúszott egy steel-TACO csere, a versenyig azonban még van két hónap, ami teljesen elég lehet az összeszokásra. Végül pedig az SK: erősebb csapatok ellen mostanság nem nagyon volt official meccsük, a WESG-ről azonban csúnyán kibuktak. Stewie-val könnyen elkaphatják a fonalat és nekik meglesz az a hatalmas előnyük, hogy több tízezer fanatikus fogja az ő nevüket skandálni.

Természetesen a fenti esélylatolgatást óriási mértékben befolyásolhatja az akkori forma, hiszen több, mint két hónap van a tornáig, ami alatt rengeteg minden változhat.

Az már ismert, hogy a versenyen a négy meghívott mellett négy kvalifikációról bejutott csapat fog versenyezni. Az európai régióból is be lehet jutni, ahhoz azonban először az április 11-ei nyílt kvalifikáción kell a döntőbe jutnunk. Ha ez sikerült, akkor indulhatunk a zárt kvalin, ahol aztán hat meghívott csatlakozik hozzánk. A nevezéshez kattintsatok ide.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!