Majdnem 12.5 millió aranyat vesztett egy játékos két GM inkompetenciája miatt

Majdnem 12.5 millió aranyat vesztett egy játékos két GM inkompetenciája miatt

Szerencsére egy másik GM észnél volt és kétszer is megmentette a játékos felhasználóját.

Sajnos a felhasználok bebiztosítása nem a legkönnyebb feladat és ha valaki rengeteg, könnyedén igazi pénzé váltható aranyat tart a felhasználófiókján, az hamar célponttá válhat. Így történt ez a Freddy90-el is, akinek a fiókján összesen 12.5 millió arany volt, ami átszámítva több, mint 200 ezer forintnak felel meg. Az egyik este kapott a egy SMS-t, hogy valaki éppen most próbálja átvenni a hatalmat a felhasználófiókja felett. Egy hamis igazolvánnyal és az e-mail címével pedig a GM már meg is változtatta a kért adatokra. Szerencséjére a telefonján hamar vissza tudott állítani mindent, így nem sikerült ellopni semmit, de erről írt is egy ticketet a GM-eknek, akik hozzá is írták a felhasználójához, hogyha bárki adatokat akar megváltoztatni rajta, ahhoz több keljen, mint egy hamis igazolvány.

Szerencsétlenségére a kálvária nem ért itt véget, ugyanis a tolvaj nem hagyta annyiban és megpróbálkozott még egyszer, ezúttal nem német nyelven és a világ másik feléről, úgy, hogy közben a felhasználó már kapott egy GM cetlit, hogy senkinek ne engedjék a jelszó megváltoztatását. Az egyik GM viszont teljesen ignorálta az egészet és újból odaadta az accountot a hackernek, aki ezúttal át is tudta küldeni a pénzt saját felhasználójára. Ezután egy másik GM újraírta a cetlit, ezúttal caps lockkal és 45 percre zárolta a felhasználóját, amíg visszaadott neki minden ellopott pénzt.

A Blizzard végül tökéletesen kezelte az ügyet, de nehéz rájönni, hogy a két GM mit csinált, akik szinte azonnal, két szó után megváltoztatták a jelszót a hackernek. Egy ekkora gazdasággal rendelkező játéknál nem lehet megengedni, hogy véletlenszerűen elvehessenek több százezer forintot egy-egy játékostól. Később Araxom a costumer support egyik tagja újból átnézte a felhasználót és biztosította a játékost, hogy innentől mindig felhívják telefonon, ha valaki megszeretné változtatni a jelszavát, -így a történet egy happy enddel zárult.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!