Így működik majd a Battle for Azeroth Warfront módja

Így működik majd a Battle for Azeroth Warfront módja

A Battle for Azeroth egyik legnagyobb újdonságáról még nem tudunk mindent, de Ion Hazzikostas elárult egy-két részletet.

A Warfront a Battle for Azeroth egyik legújabb attrakciója lesz, de amióta a Blizzard megemlítette a 2017-es BlizzCon-on, keveset tudtunk meg róla és egyelőre rengeteg kétely övezi, hogy pontosan miként és hogyan fog működni. Nem ismerjük az összes részletét ennek a masszív módnak, de a játék fejlesztője, Ion Hazzikostas elárult pár apróságot a közelgő kiegészítő egyik legnagyobb durranásáról.

A Warfront egy 20 játékosos PvE küldetés, ami a RTS-ek világát próbálja lemásolni és rengeteget merít a Blizzard híres stratégiai játékából és a WoW szülőatyjából, a Warcraft 3-ból. Ahelyett viszont, hogy a parasztokat vagy a seregünket irányítanánk, mindegyik játékos által kontrollált karakter egy hősként viselkedik majd, aki irányítja a harcokat és megpróbálja a te frakciód felé billenteni a mérleget.

Az első ismert Warfront a Stromgrade Keep lesz Arathi Highlands-en, ami egy régi Vanilla zóna, a küldetés pedig cserélődni fog a két frakció között. A példa szerint először az Allinak kell megtartania Stromgrade-et és amint a Hordások elég anyagot gyűjtöttek indíthatják is a Warfrontot. A következő héten pedig a hordások megcsinálhatták a küldetéseket és betudták gyűjteni a jutalmakat. Amint ennek vége a Horda győzedelmeskedik és onnantól nekik kell megtartaniuk a helyszínt. Értelemszerűen így már az Allinak kell visszatámadnia a Warfronton.

Hazzikostas tisztázta, hogy egy Warfront elindítása ugyanannyit ér, mintha megnyernénk a harcot, mert a feladat PvE nem pedig PVP, így nem hibázhatunk. Bizonyos szempontból olyan lesz ez, mint a Mage Tower a WoW 7.2-es frissítésében. Rengeteg új dolgot csinálhatunk, de csak pár napig, miután kap egy kis cooldownt mire újra használhatjuk. A zónában valószínűleg hetente váltja majd egymást a két frakció jelentsen ez akármit is, hiszen egyelőre Hazzikostas azt kommunikálta, hogy még nem döntötték el milyen jutalmak járnak a sikeres támadásért vagy védekezésért. Az egyik valószínű nyeremény egy frakció exkluzív World Quest lenne az adott zónában.

Sokat nem tudunk még a Warfrontról, de mindent jobban megértünk majd, ha bekerül az alfa tesztelésbe a következő hetekben. Mindenesetre már csak augusztus 14-ig kell várnunk, hogy élesben és teljes valójában kipróbálhassuk az egész kiegészítőt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!