Tanulni kéne az e-sportoktól -Egy olimpikon őszinte véleménye

Tanulni kéne az e-sportoktól -Egy olimpikon őszinte véleménye

Angela Ruggeiro-t nagyon érdekli az e-sport, és szerinte a hagyományos sportok rengeteget tanulhatnak ettől a világtól.

A hagyományos sportok sokat tanulhatnának az e-sportok virtuális technológia használatáról, annak érdekében, hogy a fiatalabb közönség számára fontosak maradjanak. Mondta ezt a Reuters újságírójának Angela Ruggiero, korábbi Nemzetközi Olimpiai Bizottsági tag (IOC).

Az 1998-as amerikai jégkorongválogatott olimpiai aranyérmese tovább fokozta a vitát, hogy figyelembe kell-e venni az e-sportokat a jövőben megrendezett játékokon, avagy sem.

"Mi arra koncentrálunk, hogy valójában miként lehetünk olyanok, mint az e-sportok" - mondta Ruggiero a bostoni székhelyű Sports Innovation Lab-ról, melynek a hölgy az egyik társalapítója.

"Honnan tudjuk, hogy az e-sportok tényleg jól teljesítenek? Először is fedezzük fel ezt a világot és legyünk nyitottak a dologra. Nézzük meg, mi az, amit tényleg jól csinálnak, ezután pedig gondoljuk át, mit emelhetünk át a tradicionális világunkba."

Angela a Nemzetközi Olimpiai Bizottság digitális és technológiai bizottságának, valamint a pekingi, 2022-es téli játékok koordinációs bizottságának is a tagja, illetve a négyszeres olimpikon már az Olimpic Channel igazgatótanácsában is benne van. Érdemes tehát odafigyelni és adni a szavára.

"Úgy vélem az e-sportok olyan új lehetőségeket kínálnak, melyeket a hagyományos sportok manapság nem. A tradícionális sportok képviselői pedig vakarják a fejüket és megkérdezik maguktól, hogy miért választják a fiatalok az e-sportokat és miért nem az igazi sportokat részesítik előnyben? Őszintén szólva, azt hiszem, hogy a legtöbben a közösségi médiában nőttek fel, közösségeket alkottak, úgy ismerik a mobiltelefonokat, mint a saját tenyerüket. Számítógéppel a kezükben születtek, az e-sport pedig már létező fogalom volt az új generációnak. Ha befolyásos szeretnél maradni, akkor (mint a hagyományos sportoknak is) követni kell a trendeket, és meg kell értened a miérteket."

Ruggiero megemlítette a Twitchet is, az Amazon leányvállalatát, mely egy live streaming szolgáltatás.

"A Twitch és néhány hasonló platform interaktív csatornákat hoz létre és olyan dolgokat csinálnak nagyon innovatív módon, amelyek vonzóak a fiatalabbak számára. Miért nem tudunk több Twitch típusú platformot létrehozni a hagyományos sportágakban? Ha visszalépsz egy lépést, és megnézed, hogy mi is ez valójában, akkor egyértelműen látható: ez egy közösségi platform. Ezért érdekel, mit is tanulhatunk ettől a virtuális világtól."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!