Régóta várunk egy ilyen Spider-Man játékra

Régóta várunk egy ilyen Spider-Man játékra

Kedvenc képregényhősünk újra behálóz minket.

Kár lenne tagadni, hogy Batman mellett Pókember az a képregényhős, aki bármikor meg tudja dobogtatni a szívünket. Főleg akkor igaz ez, amikor egy köré épített játékban láthatjuk viszont kedvencünket, ami nem más, mint a szeptember 7-én kizárólag PlayStation 4-re megjelenő Marvel's Spider-Man. Most ezt mutatjuk be nektek. 


Az Insomniac Games csapata –akikhez többek közt olyan nagyszerű címek köthetők, mint a Spyro, vagy a Ratchet & Clank széria– még a 2016-os E3 egyik napján jelentette be, hogy egy olyan Pókember játékot szeretnének letenni az asztalra, ami teljes mértékben hű marad a Marvel által megteremtett karakterhez. Mindez elsősorbann azt jelenti, hogy a fejlesztők által megteremtett nyílt világban egyetlen ellenfelet sem lehet majd kinyírni, de ezzel azért meg tudunk békélni. 

A történetben azonban nem csak a szuperhősre, hanem a civil Peter Parkerre is fókuszálni fognak, akinek a rettegett főellenfelet, a Tiv Tiy óta ismert Mister Negative-ot kell móresre tanítania. Beszerezhető extra cuccokból sem lesz hiány, amiket a különböző feladatokat teljesítve szerezhetünk majd meg -ilyen lesz például az 1930-as képregényeket idéző Noir gúnya, vagy az előrendelőknek azonnal járó Spider-Punk jelmez is, ami azért különleges, mert egy elektromos gitár is jár hozzá, amit megszólaltatva le lehet bénítani a közelben lévő ellenfeleket. 


Jogosan merülhet fel sokakban a kérdés, hogy ez mind szép és jó, de például XBOX-ra miért nem fog megjelenni a játék? A fejlesztőcsapat az erre rákérdező rajongónak csak annyit válaszolt, hogy sosem fog elkészülni a Microsoft konzoljára, úgyhogy ha valaki mindenképpen szeretne nyomulni vele, akkor érdemes egy PlayStation 4-re beruháznia (mondjuk, a hardver kedvező árának hála ez manapság már egyre kevesebb embernek jelenthet akadályt). 

Brian Intihar, a csapat vezetője elmondta, hogy a korábbi játékukhoz, a Sunset Overdrive-hoz viszonyítva jelentősen nagyobb játékteret fogunk kapni, aminek nem mellesleg New York City ad otthont. Állítása szerint nem lesz egy olyan épület sem, amit ne mászhatnánk meg és ha szeretnénk, akkor a legnagyobb kalandokat a fotó mód segítségével meg is örökíthetjük, akár olyan formában is, hogy beállunk egy másik karakter mellé egy közös fénykép erejéig. 


Mivel hatalmas világról és tetszetős látványvilágról beszélünk, ezért nem meglepő, hogy PlayStation 4-en és PlayStation 4 Pro-n is 30 fpssel fog futni a játék, amiben például olyan klasszikus szereplő is fel fog tűnni, mint Mary Jane, aki bizonyos ideig irányítható is lesz. És itt most senki se gondoljon rossz dologra. 

Igazán lightos formában némi szerepjátékos vonulatot is kap a Marvel's Spider-Man, ugyanis hősünk tárgyakat készíthet magának és a fejlődés előrehaladtával újdonsült skilleket is kaphat. Az alapjáték szeptemberi megjelenése után természetesen jönnek majd a DLC-k is, amik nem csak extra felszereléseket, hanem vadiúj ellenfeleket is fognak hozni. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!