Hetedik szezonnal jön a Délkelet-európai Bajnokság sorozat

Hetedik szezonnal jön a Délkelet-európai Bajnokság sorozat

Április 28-án újra eljön a lehetőség, hogy bárki ringbe szállhasson 5000 eurós összdíjazásért!

Természetesen mint mindig most is először a saját országon selejtezőjét kell megnyerned, hogy bejuss a zárt versenybe, ahol már joggal pályázhatsz a több mint 700 ezer forintos fődíjra. Nyolc csapatból hét a nyílt kvalifikációkból fog érkezni, míg a maradék egy meghívásos alapon fog érkezni, jó eséllyel a tavalyi győztesé lesz ez a dicsőség, bár ezt még nem erősítette meg a szervezőbrigád.

Ellentétben az előző szezonokkal, ahol minden alkalommal egy másik városba látogatott az esemény, többek közt 2015-ben Budapesten is megrendezésre kerül a döntő, ezúttal az egész esemény online lesz. Ez azt jelenti, hogy minden mérkőzést a játékosok otthonról fognak lejátszani. A szervezők szerint több csapatot elbátortalaníthatott az, hogy LAN eseményen is képviselni kell magukat, ahol már nem a megszokott otthoni környezetben kell teljesíteni, ezért úgy döntöttek, hogy ezt az akadályt inkább elhárítják.

A Délkelet-európai Bajnokságon részt vehetnek az alábbi országok játékosai: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Görögország, Magyarország, Macedónia, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovénia. Mivel nem lesz offline rész, ezért a verseny struktúrája is átalakul kicsit.

Összesen négy nyílt kvalifikációt fognak tartani, ezek mindegyik online zajlik majd. Az első három kvalifikáció két legjobbja jut be a végső eseményre, míg a negyedik kvalifikációból már csak a legjobb jut tovább, tehát érdemes minél előbb szerencsét próbálni, egy csapat akár többször jelentkezhet, ha mondjuk az első nem jön össze. Ha összejött a 8 csapat, akkor őket két csoportra osztják majd fel és itt double round robin rendszerben mérkőznek meg egymással, vagyis minden csapat kétszer találkozik mindenkivel. Mindkét csoportból a két legjobb jut majd a top4 közé, ahol szintén double elimination lesz a rájátszások során. Az első kvalifikáció pedig már április 28-án kezdetét veszi délután 3-tól. A másodikra május 5-én kerül sor, szintén délután háromtól, a harmadik május 12-én indul, ugyanúgy délután háromtól és végezetül a negyedik május 19-én kezdődik, szintén délután háromtól. A selejtezőkre pedig itt tudtok nevezni!

Ahogy azt már írtuk, a játék összdíjazása 5000 € lesz, ami az alábbiak szerint oszlik el a csapatok között:

  • első helyezett csapat 2500€
  • második helyezett csapat 1500€
  • harmadik helyezett 600€
  • negyedik helyezett 400

Az esemény mögé új támogatók is állnak, többek közt a Red Bull, valamint a Maxnomic. Már alig két hét van csak hátra az esemény indulásáig, szóval épp itt az ideje csapatot szervezni és jelentkezni!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!