Egy megjegyzés miatt botrány történt az FPL-ben

Egy megjegyzés miatt botrány történt az FPL-ben

A német játékos valószínűleg nem úgy értette, ahogy azt a brazilok gondolták.

Sajnos a rasszizmus még mindig komoly probléma a világban és a legtöbb sportban vagy játékban is. Pont nemrég volt hatalmas dráma Sadokist körül, amikor egy olyan szót engedett meg magának, ami tabu témának számít. Természetesen érdemes megemlíteni az ellentettjét is a dolognak, hiszen vannak olyan játékosok vagy személyek, akik a végletekig kijátsszák az áldozati kártyát, amivel egy ártatlannak tűnő szó is kiverheti a biztosítékot és karriereket tehet tönkre. A tegnapi történet valahol a kettő között van, hiszen meg lehet érteni, ha ezt hirtelen rossz néven vette felps, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem rasszista indíttatásból csak egyszerű frusztrációból szaladt ki k1to száján.

Ahogy azt hallhatjátok, miután felps lelőtte a német játékost, egy egyszerű "monkey", magyarul majom csúszott ki a száján. A brazilok erre főleg érzékenyek, hiszen ez a sértés már majdnem olyan magaslatokba kezd érni, mint Amerikában az "N" betűs szó. Kérdőre is vonta az ATNattax játékosát, aki azonnal elnézést kért és elmondta, hogy egyáltalán nem komolyan gondolta.

Remek jellemről tett tanúbizonyságot felps, aki azonnal megbocsájtott.

"Mindenki követ el hibákat és tanul belőle. Semmi gond, megbocsájtok."

Ezután még egyszer elnézést kért k1to, de ez már feleslegesnek tűnt, hiszen felps megbocsájtott neki, de a brazil rajongók semmiféleképpen sem, akik azonnal ki akarták rúgatni a német játékost. Nagy meglepetésre FalleN is emellett tette le a voksát és egy kicsit elkezdte szítani a tüzet.

FalleN-től ez nem volt a legokosabb lépés, hiszen pont a Sadokistos ügynél mondta azt, hogy egy-egy ilyen baki nem mutatja meg, hogy ki is valójában az ember, de a német játékost már két bocsánatkérés után is kiakarja dobatni az FPL-ből.

Elképesztően túl lett lihegve ez az ügy és két nagyon különböző kultúrából érkező játékos félreértette egymást. A brazilok vérig sértődnek, ha a kérdéses jelzőt kapják meg, míg a németeknek ez majdnem annyira elterjedt állathoz kapcsolt szitok szó, mint nálunk a marha. Reméljük hamar megoldódik az ügy és Faceit_Mikey nem enged FalleN akaratának, hanem logikusan végiggondolja, hogy mit kell tenni az ügyben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!