Újabb agyament, de király közösségi ötlet -A Hurrikán mód

Újabb agyament, de király közösségi ötlet -A Hurrikán mód

Ha már úgy is a vihar "szemében" megy a csata, akkor miért ne lehetne még megspékelni a dolgokat egy kicsit?

Arra nem lehet panasz, hogy az Epic Games nem foglalkozik a játékkal. Hétről-hétre jönnek az új fegyverek, eszközök és persze még különleges eseményeket is kapunk rendszeresen. Persze ez nem akadályozza meg a játékosokat abban, hogy iszonyatosan elrugaszkodott ötleteket adjanak a fejlesztőknek, hogy mivel lehetne még jobb a játék. A mostani abból indul ki, hogy a szigeten már így is egy halálos vihar elől menekülünk, akkor már miért ne lehetne egy igazi hurrikán, minden jellegzetességével?

A Hurrikán mód

Mindig mikor zsugorodni kezd a játéktér, akkor kapunk egy bejelentést, miszerint "Storm Eye Shrink in X minutes Y Seconds". Ez alapból egy teljesen valid meteorológia megnevezés, ha a hurrikánokról van szó. A vihar szeme ebben a pontban egy közepesen biztonságos zóna, itt a vihar nem tombol olyan erősséggel és akár még túl is lehet élni, ha nem talál minket telibe egy leszálló ágban közlekedő traktor. Viszont a játékkal ellentétben ez a része a viharnak soha nem marad egyhelyben, a jelenséggel egy irányba mozog. Az ötletgazda pedig erre menne rá a játékban.

Azon kívül, hogy a kör folyamatosan szűkül még hozzá lehetne tenni egy random mozgást is, akármilyen irányba, amihez igazodni kéne folyamatosan. Ez persze a játék elején sokat nem változtatna a dolgokon, hiszen a legnagyobb körök akármerre mozognak nem kavarnának be. Viszont amikor már csak páran vagyunk és jön a végjáték, akkor rendesen felboríthatná az erőviszonyokat. Ez főleg az építésen fejtené ki a hatását, hiszen innentől nem lehet bevehetetlen erődöt felhúzni, mivel a mozgó környezet nem engedi meg. Ez egy gyorsabb, picit random játékokat generálna, de mindenképpen érdekes lenne. Persze az egész miatt borulna az egyensúly és az egész valószínűleg azt eredményezné, hogy több helyen kéne építeni, ezért kell kompenzálni is.

  • Dupla építési mati kell a ládákból és a földön lévő dolgokból
  • Amikor nekiállunk szétcsákányozni egy fát, akkor abból jöhetne több anyag
  • Jöhetne egy kicsit több Launch Pad

Az egésznek persze van előnye és hátránya is. A jobb építő játékosoknak előny lenne, hiszen vélhetően többször kell magunkat elbarikádozni. Folyamatosan rohanni kéne és a harcok is mozgásban történnének főleg, az állóháború helyett. Illetve a Port-A-Fort értéke rendesen felmenne. Persze a játékmód előnye egyben hátránya is. Mivel mindig menni kell, ezért nem lehet megőrizni egy-egy jó helyzetet, ha már okosan elterveztük, hogy onnan fogunk harcolni, hiszen a vihar gyorsan letarolja. 

Ettől függetlenül pár körre tuti beneveznék egy ilyenre. És ti?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!