Paklibemutató: Face Mage - Az elnyomás királya

Paklibemutató: Face Mage - Az elnyomás királya

A Witchwood egyik ismérve, hogy az aggro oldal kapott pár játékszert. A Paladin és a Hunter után most a Mage is feliratkozott a gyors paklik listájára. 

A Mage több archetípusa is arról szólt, hogy az elején tartja a tempót, bevisz némi sebzést az ellenfél arcába. Majd mikor elveszti a pástot, akkor a maradék életerőt úgy kapja le, hogy különböző varázslatokat bombáz az ellenfélbe. A mostani szabályok szerint ezt gyakorlatilag nem akadályozza meg semmi, hiszen a spelleket nem kell a taunt lényekbe tolni, ha tehát megvan a halálos mennyiség, akkor nem lehet mit tenni. Anno a Burn Mage, a Tempo Mage, de talán még a Secret Mage is ezt a manővert használta, csak sokszor picit lassú volt az egész. Ez köszönhető volt annak, hogy mondjuk a Firelands Portal, kicsit sokba került, viszont akkora értékek feszültek benne, hogy nem lehetett kihagyni egy Mage pakliból sem, szinte. Persze ez a 'hátrány' a rotációval eltűnt, illetve a Witchwood lapjai közül is érkezett pár olyan kártya, ami nagyszerűen illik az aggro típusba. Íme a Face Mage.

A Pakli

Kód: AAECAf0EBPIFvwii0wLM9AINcbsClQOrBLQE5gSWBewFwcECmMQCj9MCvuwC++wCAA==

A Stratégia

Ez ellen a pakli ellen játszani nem a legjobb és akkor még lehet, hogy finoman fogalmaztam. Ahogy a neve is mutatja, a cél az, hogy minden alkalommal menjünk az arcra, amikor arra reális lehetőség van. A párbajok elején a cél az, hogy a saját lényeinkkel próbáljunk minél többet beütni és hagyni az ellenfelet, hogy megcsinálja azokat a cseréket, amiket mi nem tettünk. Ebből is látszik, hogy a deck már az első körtől dominálni akarja a játékteret. Erre tökéletes eszköz a Mana Wyrm, az Arcanologist, illetve a Sorcerer's Apprentice is. Kettő közülük alapból prio az ellenfélnek, egyszerűen nem lehet őket fennhagyni, mert megnyerhetik a játékot. Az Arcanologist pedig egy olyan, kicsit életerősebb kártya, ami a képességén felül kontrollálja is picit a korai köröket.

Összegezve tehát a lényeg abban rejlik, hogy az korai körökben a saját lényeinkkel minél több sebzést be kell vinni az ellenfélnek, mikor pedig elvesztettük a tempót, ami várhatóan megtörténik majd előbb-utóbb, akkor a spellek mehetnek arcba.

Mit keresünk a kezdő kézbe?

Mindig az 1-2 manás lényeinket keressük, a prio mindig is feléjük megy, a Mana Wyrm, az Apprentice és persze az Arcanologist is nagyszerű eszközök, hogy megragadjuk a kezdeményezést. Ha másik oldalon egy Warlock vagy Priest mosolyog, akkor az Aluneth is egy fontos eszköz lehet. Ha pedig van kijátszható lény a kezünkben, akkor az Explosive Runes is maradhat. Egy kis kiegészítés a Mana Wyrm mellé, ne tartsatok meg miatta olcsó varázslatokat, a pakliban kevés a lény ezért, mindenképpen érdemes azokat keresni.

Általános tippek

Az Arcane Keysmith nagyszerűen illik a pakliba és vele a legtöbb esetben Explo Runes vagy Counterspell a célpontunk és az esetek nagy többségében biztos ki tudjuk ezeket kapni. Ha Paladin jön szembe, akkor a Cinderstorm értéke nagyon felmegy, érdemes megtartani a játék kezdetétől, hiszen a kis Siver Hand Recruit-ok ellen nagyszerű lesz. A hősképességünk egy erőforrás, minden esetben, amikor dönteni kell, hogy egy varázslatot küldünk-e az ellenfél felé vagy menjen egy ping, akkor egyértelműen mindig az utóbbi a válasz (persze akkor nem, ha a spell elég a halálos sebzéshez). Mivel folyamatosan ontjuk ki a lapokat a kezünkből, ezért a legtöbb esetben, a hatodik-hetedik kör idejére elkezdenek fogyni a lehetőségeink. Ilyenkor sokszor már nem tudjuk kihasználni a manánkat, így ha bennragad egy Frostbolt, akkor van idő és persze erőforrás is eltolni.

Arugal egy érdekes kérdése a paklinak. Alapból a második körben nem akarjuk kitenni, meg kell hagyni akkorra, mikor az Aluneth már fenn vigyorog, így van esély is arra, hogy értéket 'termel'. Ha pedig nincs meg, akkor sem kell csüggedni, hiszen a helyére mehet egy Forst Nova vagy egy második Spellbreaker. Sajnos az Aluneth nem hagyható ki, anélkül túl lassú a deck.

Ennyi bevezetés után pedig íme egy kis példajáték.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!