Még kijuthat a Pro League fináléjára a HellRaisers

Még kijuthat a Pro League fináléjára a HellRaisers

Az EPL utolsó hetén minden rakétát be kell izzítson a csapat, ha Dallas-ba szeretnének utazni.

Már csak két nap van hátra az ESL Pro League 7. szezonjának csoportköréből. Mind Európában, mind Észak-Amerikában egy-két találkozója maradt hátra a csapatoknak, a harc pedig továbbra is nyitott az utolsó továbbjutást érő helyekért. A HellRaisers-re is komoly küzdelem vár ebben a csekély 48 órában, hiszen négy darab Bo1-ük van hátra és még egyáltalán nem lehetetlen az, hogy Dallas-ba utazzanak májusban. Nézzük is, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie ehhez!

A hátramaradt meccsekből mindet meg kell nyernie DeadFoxéknak a biztos kvalifikációhoz, ez nem is kérdéses. Jelenleg 22 lejátszott mérkőzésük van, ebből 10-et nyertek meg és 12-t vesztettek el. A tabella szerint legalább 36 pont kell a sikerhez, de nekik csak 29 van. A sima győzelemért három, a hosszabbításosért két pont jár, de ha esetleg 30 körön túl hasalnak el, akkor is kapnak egyet. Ha bezsebelnek 12 pontot, akkor bőven megelőzik a 7. North-ot, akinek így esélye sem lenne javítani, hiszen velük már csak a HR játszik a szezonban. Azonban minden forgatókönyvben 2-0-ra kell verni a dánokat, másképp vagy nem vagy csak nagy mázlival lesznek ott az EPL fináléjában.

A mai napon az abszolút utolsó LDLC-vel találkoznak, akiknek igazából már arra is kevés az esélyük, hogy ne azonnal az MDL-ben kezdjenek ősszel. Gyenge csapat, akik végigszenvedték a Pro League-et idén, hiszen a neves irányítót, Ex6TenZ-t kitették az év elején. Aligha fognak ki a HR-en, de természetesen bármi megtörténhet. A North már keményebb dió lesz holnap este, hiszen akármennyire is rosszul teljesítenek k0nfig és cajunb távozása óta, simán hozzák még így is ANGE1-ék szintjét. Ellenük, mint fentebb is írtam, kötelező a 2-0, mivel őket kell kiszorítani a 7. helyről, hogy a HellRaisers Dallas-ba jusson.

A Heroic és a G2 rondíthatnak még bele ebbe a tervbe, jelenleg mindketten előrébb vannak, viszont csak két-két Bo1-ük van hátra a szezonból. A dánok az AGO ellen játszanak, míg a franciáknak a biztos továbbjutó helyen álló Na'Vi lesz az ellenfele. Ha a HR nem nyeri meg mind a négy meccset, mert veszít egyet az LDLC ellen, de a Heroic 2-0-ra veri az AGO-t, akkor ők jutnak tovább a North helyett. Hasonló a helyzet akkor is, ha a G2 veri meg a Na'Vi-t 2-0-ra, hiszen akkor 39 ponttal megelőzik mindkét dán csapatot. Velük szemben szintén csak az a biztosíték, ha minden mérkőzést bezsebel maholnap a HellRaisers. A legideálisabb helyzet az lenne, ha a G2 és a Heroic is kikapnak, de ez aligha történik meg, szóval a négy győzelem a kötelező feladat a szezon utolsó két napjára.

Ha szeretnétek élőben szurkolni DeadFoxnak és a HellRaisers-nek, hogy ott lehessenek Dallas-ban május 14-20. között, akkor a következő időpontokban keressétek magyar nyelvű közvetítésünket a már megszokott csatornán!

04.25. szerda
19:15 - Na'Vi vs fnatic (Bo2)
21:30 - HellRaisers vs LDLC (Bo2)

04.26. csütörtök
20:00 - HellRaisers vs North (Bo2)

Ráadásul most a Ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk, így ezen a kérdőíven keresztül leadhatjátok voksaitokat a szóban forgó meccsekről!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!