Rascal bait - egy pakli amit érdemes kipróbálni

Rascal bait - egy pakli amit érdemes kipróbálni

Ha a hétvége során sikerült megszerezni magadnak az új common kártyát, akkor mutatunk neked vele egy paklit, amit megéri összerakni!

Igaz, hogy csupán a hétvégén kezdtek el szállingózni a Rascal kártyák, -legalábbis azoknak, akik sikeresen teljesítették a küldetést. Azonban máris kapjuk a jobbnál-jobb paklikat, amikbe az új kártya már bele is kerülhetett. De ne is húzzuk tovább az időt, nézzük, hogy milyen is ez a bait alapokra épülő verzió!

A pakli

Mint már azt előbb is említettem a pakli bait alapú. De mit is jelent ez? Annyit, hogy akkor mondható sikeresnek a mérkőzés amikor egymás után csalod ki az ellenfél különböző varázslatait. Ebből a szempontból pedig két részre lehet osztani a deck-et: az első a Princess, Goblin Gang, Goblin Barrel rész, amit gyakran Log-al jutalmaz az ellenfél. A másodikban a Zappies, Minion Horde és az common kártya a Rascals kapott helyet, ugyanis őket általában Fireball-al próbálja meg letakarítani az ellenfél. Amikor sikeresen kifogyott az utánpótlásból ellenfeled, jöhet a fordulat: a kártyák split push-ra is nagyon jól lehet használni, -arra azonban vigyázni kell, hogy maradjon elég elixíred a védekezésre. 

Statisztika

Fontos kártyák

Miner

A Miner fontos eleme a paklinak, ugyanis ő a fő tank, amit szinte bármire használhatsz. Meg kell ölni a Princess-t? Válaszolni az Elixir Collector kijátszására? Ő biztos megoldást jelent mindkét esetben. Akkor sem kell azonban megijedni, hogy ha még nincsen meg neked a Miner, nyugodtan helyettesítheted egy Knight-al vagy esetleg Ice Golem-el.

Princess

A Princess nagyon hasznos védekező kártya, amit sokáig védeni kell és életben tartani, ezzel pedig a legtöbb hasznot ki tudod nyerni belőle. Ha nem rendelkezel még Princess-el, akkor a Dart Goblin is jó választás lehet a helyére.

Goblin Barrel

A Goblin Barrel-t ebben a pakliban büntető kártyaként érdemes használni: miután kicsaltad az ellenfél Log-ját egy másik lappal, a kis goblinokkal egyből mehetsz is a toronyra. De ha nincsen éppen kéznél a Miner-ed ezzel a kártyával is okozhatsz sebzést a másik játékos Elixir Collector-jának.

Rascals

Ugyan a Rascal trió még igen friss kártya a játékban, így a mechanikái és a kisebb interakciója még nem teljesen érthetőek. Viszont az biztos, hogy nagyon jól lehet őket használni split push-ra. A harcos leányzók igaz már egy Log-tól is meghalnak, de a fiú nem, így a Log kicsalására is nagyon jól lehet őket használni. A nyomást pedig ezután könnyedén tudod emelni egy Goblin Barrel-el.

Zappies

A Zappies az egyik legjobb kártya a charge-al rendelkező lények (Prince, Bandit, Battle Ram) megállítására. Ezen kívül az ellenfél gyakran nyomja el rá a Fireball-ját, amivel megnyitja előtted a lehetőséget gy Minion Horde vagy a Rascals használatára.

A játékmenet

A játék korai szakasza

A meccs elején inkább a könnyedebb játék javasolt, egészen addig, amíg ki nem találod, hogy ellenfeled milyen típusú paklit hozott magával. Ha Elixir Collector-al kezdenek akkor fontos, hogy egyből gyakorolj nyomást a másik játékos tornyára egészen addig, amíg alacsony elixír-szinttel rendelkeznek. Ideális esetben az Elixir Collector-ra egy Miner legyen a válaszod, a hídra pedig egy Goblin Gang. Ha azonban egy erősebb tankkal kezdenek, akkor valamilyen úton-módon a varázslataikat kell kicsalnod, hogy a védekezésed könnyebb legyen. A Rascals az egyik legjobb választás abban az esetben, ha meg szeretnéd állítani ellenfeled előre nyomulását. 

A játék kései szakasza

A meccs későbbi szakaszában rá fogsz jönni, hogy a deck nagyon hamar cycle-öl. Ezt pedig a hasznodra kell fordítanod. Ha esetleg már az első két percben sikeresen beütöttél egy tornyot, akkor nem marad más hátra, mint hogy védekezz, miközben azért gyakorolsz valamilyen mennyiségű nyomást a másik játékosra. Ne felejtsd el folyamatosan cserélgetni a Miner elhelyezésedet, így ugyanis könnyebben sebezheted le ellenfeled tornyaidat. A játék vége felé elgondolkodhatsz még egy Princess-en is, amit abban esetben a hídra tegyél, de ezt csak akkor érdemes bejátszani, amikor kevés életerővel rendelkezik az ellenfél tornya.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!