Nem okozott csalódást a FaZe és az Astralis sem Dallas-ban

Nem okozott csalódást a FaZe és az Astralis sem Dallas-ban

A FaZe máris a rájátszásba lőtte magát, az Astralis is jó úton van efelé.

Elindult az ESL Pro League 7. szezonjának döntője a napfényes Dallas-ban. Már a csoportkörben komoly harcok indultak, hiszen az ESL formátumában elég korán ki lehet hullani, de a legjobbak már két meccs után a rájátszásban találhatják magukat. Mindenki a FaZe-t és az Astralis-t figyelte természetesen, ők a legnagyobb esélyesei ennek a tornának a DreamHack Masters Marseille és az IEM Sydney után. A következőkben Finn "Karrigan" Andersenék meggyőző meneteléséről, a nap eredményeiről és közvetítésünkről olvashattok!

FaZe 2:0 mousesports

Az A csoport felső ági döntőjében találkozott a két európai mix, a győztes pedig rögtön az elődöntőben találhatta magát, így rendkívül komoly harcra számíthattunk. Overpass-on indult a küzdelem, T oldalon bizonyíthatta először rátermettségét a FaZe. Az első három körben szépen helytálltak, de Chris "chrisJ" de Jongék hamar visszahozták, mivel egyik csapat sem tudott gazdaságilag felülkerekedni. 4-4-nél Tomáš "oskar" Šťastný olyan jól letartotta AWP-jével és Desert Eagle-jével A lerakót, hogy végre átvehették a vezetést, -de csak rövid időre, ugyanis a félidő hátralévő részében a FaZe vette kezébe az irányítást, és egészen 10-5-ig meneteltek.

A folytatásban Ladislav "GuardiaN" Kovács és Nikola "NiKo" Kovač lehozták a pisztolykört, de rögtön a következő körben válaszolt a mouz egy forcebuy-jal, majd két anti-eco-val, ami 11-8-as állást hozott. Nem álltak meg, egyre inkább kicsúszott a FaZe kezéből a pálya, hiszen 11-11-ig kellett várni, hogy történjen valami. Richard "Xizt" Landström egy 4k-val segítette ki csapatát, ami megfordította a játék menetét. 13-11-nél tovább viszont nem mehettek, a mouz közbeszólt és ismét egyenlő állást látthatunk. 13-13-nál rendkívül szoros adok-kapok alakult ki, 2v2 clutch, elbaltázott hatástalanítás, és végül egy 16:14-es FaZe pályagyőzelem lett a vége.

Mirage-on folytatódott a küzdelem, ahol a mouz szerezte meg a pisztolykört, és továbbra is oda-vissza adták a köröket, mint Overpass végén. Nem tartott azonban olyan sokáig ez, hiszen Håvard "rain" Nygaard szabályosan megőrült és ritkán látott formával kapta szét az egereket 20 kör alatt. 109-es ADR-ével és 24/8-as K/D-jével egyértelműen megmutatta, hogy ki az úr a háznál, és egyhamar eljutottunk a 16-4-es eredményhez, ami egyben azt jelentette, hogy 2:0-ra megnyerték a szériát és az elődöntőbe jutottak Dallas-ban.

A nap további eredményei: Cloud9 3-16 FaZe, mousesports 16-10 Sharks, NRG 6-16 Heroic, MVP PK 7-16 Natus Vincere, Liquid 16-5 Grayhound, Space Soldiers 16-7 Renegades, OpTic 3-16 Astralis, Sk 19-16 NiP, Cloud 2:1 Sharks, NRG 2-1 MVP PK, Heroic 1-2 Natus Vincere

A mai nap során ismét élő, magyar nyelvű közvetítéssel várunk benneteket 17:00-tól az alábbi csatornán, így ha kíváncsiak vagytok az ESL Pro League dallas-i döntőjének folytatására, mindenképp tartsatok velünk!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!