Csodálatos NA'Vigációt és FERgeteges játékot láthattunk az EPL harmadik napján

Csodálatos NA'Vigációt és FERgeteges játékot láthattunk az EPL harmadik napján

Az egyik eredményre számítottunk, de a másodikra nem mertünk volna magas téttel fogadni.

Véget ért az ESL Pro League döntőinek harmadik napja, s egy meccs kivételével teljesült a papírforma. Azonban arra az egy formabontó mérkőzésre nem sokan számítottak, -de menjünk csak szépen sorjában.

SK vs. Renegades 2-0

Korábbi mérkőzéseket tekintve - például az ECS harmadik és negyedik szezonját -  még Cache-en volt esélye az ausztrál csapatnak, ám ezúttal csupán 7 kört tudtak hozni a brazil többségű SK ellen, és ezután hiába mentek Mirage-ra (ami mindkét csapat számára jó választás), ott sem tudott érvényesülni a Renegades. Hogy ennek pontosan mi volt az oka? Azt leszámítva, hogy osztály különbségek választják el egymástól a két csapatot, nyilvánvalóan Fernano "fer" Alvarenga játéka, -aki 100.5-ös ADR-rel, és 1.60-as rating-gel zárta a mérkőzést.



FaZe vs. NA'Vi 0-2

Az összecsapás előtt meg voltunk győződve a FaZe győzelméről, amikor aztán megpillantottuk a map veto-t, ahol elénk tárult egy Nuke máris fordult a kocka. Az első pályát, Mirage-t ettől függetlenül elhozhatta volna a FaZe, ha nem csupán Håvard "rain" Nygaard lővi magát egyedül pluszosba. Továbbá olyan vakfoltokra talált rá a Denis "electronic" Sharipov, ami megmutatta, hogy át lehet játszani a FaZe védelmét. Az orosz játékos is nagyon impozáns 1.47-es rating-et hozott össze amúgy, amivel jócskán s1mple felé emelkedett csapatából. Egyébként Nuke-ot sem nevezhetjük egyik társaság legjobb pályájának, -a NA'Vi mégis olyan erőt mutatott, amivel fel tudták mosni ellenfelükkel a padlót.

Team Liquid vs. Astralis 0-2

Már a map veto alkalmával eldőlt a mérkőzés sorsa. Valahogy sikerült a leggyengébb pályákat összeválogatnia a Team Liquid-nek. Noha ebben az Astralis is legalább ennyire ludas volt, hiszen pofátlanul beválasztották Nuke-ot, a Team Liquid leggyengébb pályáját, ami a dánok egyik legerősebbike. Az amerikai többségű csapat sem volt rest, rögtön rányúltak a dánok második legkedveltebb pályájára, Inferno-ra, így nem csoda, hogy a végeredmény először 16-10, majd 16-7 lett az Astralis javára. Túlságosan nem kommentálnánk az esetet: szó szerint mészárlást rendezett az Astralis.

Ezek mellett az SK - OpTic kiesők meccséből a brazil többségű csapat jött ki jobban, így a rájátszásba ők jutottak ki, s ellenfelük a FaZe lesz a negyeddöntőben. A FaZe elleni megrázó vereség után pedig szépen felállt a mousesports, és simán belőtték magukat a rájátszásba. Ellenfelük a Team Liquid lesz. Ha kíváncsiak vagytok ezekre az összecsapásokra (és még nyerni is szerettek!), akkor kapcsolódjatok be a magyar közvetítésbe 19 órától!

Nézd meg ESL_esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!