ESL: Az SK és az NTC is játszhat Belo Horizontéban

A brazil átigazolási pletykákról kérdezték az ESL versenyigazgatóját Dallas-ban.

Nemrégiben arról számoltunk be, hogy az SK leigazolta a Não Tem Como néven ismert brazil ötöst. A hírek a megbízható információiról híres Jarek "DeKay" Lewis-tól származtak, és részletesen bemutatták azt is, hogy a közelgő ESL One Belo Horizontén komoly érdekellentét jelenthet, hogy a jelenlegi, Gabriel "Fallen" Toledo-féle gárda és Lincoln "fnx" Lauék is részt vesznek a tornán.

Az EPL dallas-i döntőjén a HLTV.org szerkesztői vették a fáradtságot, és megkérdezték erről az ESL versenyigazgatóját, Jonas "bsl" Alsaker Vikant is. A szabályok értelmében minden egyes szervezet egyetlen csapatot indíthat a tornáikon, ám bsl elmondása (és a lehető legpontosabb fordítás) szerint "mindkét csapat [az SK és az NTC] játszhat, ugyanis egyik szervezetnek sincs irányítási érdekeltsége egynél több együttesben a Belo Horizonte-i versenyen".

Az igazat megvallva, ezzel sem jutottunk előrébb. A megfogalmazást érdemes górcső alá venni: bsl nem azt mondta, hogy nincs érdekellentét, hanem hogy nincs irányítási érdekeltség. A kettő között súlyos jelentésbeli különbség van. Előbbi azt jelentené, hogy DeKay tévedett és tovább bonyolódik a történet, hiszen vagy nincs szerződés az SK és az NTC játékosai között, vagy van, de FalleNéké addigra érvényét veszti (nyílt titok, hogy júliustól az Immortals-ban folytatják). Így valóban nem okoz semmilyen problémát, hogy most két igazolt csapatuk van, mert addigra csak egy lesz.

Az irányítási érdekeltség sem könnyű falat, mert azt jelenti, hogy a mostani SK távozik, az NTC jön a helyükre, és mindenki levette a kezét arról, amije most nyilvánosan van, miközben tényleg két csapata van egy tornán az SK-nak mint szervezet. Nincs okunk azt feltételezni, vagy bizonyítékunk alátámasztani, hogy bsl pontosan azért fogalmazott így, mert erről lenne szó, -de nem szabad elmenni amellett, hogy ez a mondat ebben a formában ezt jelenti. Lehet, hogy csak rosszul választotta meg a szavait, lehet szándékos, -ez már nem derül ki.

Akármi is legyen az igazság, a tényen nem változtat: mindkét brazil csapat játszhat az ESL One Belo Horizontén június 13-17. között.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!