Miért nem érdekel senkit a Facebook-os CS:GO közvetítés?

Miért nem érdekel senkit a Facebook-os CS:GO közvetítés?

Továbbra is sok rajongó szemét szúrja az ESL Pro League Facebook streamje.

Lassan fél év telt el az ESL és a Facebook üzletkötése óta, és úgy tűnik, a rajongók még mindig nem békültek ki a gondolattal, hogy csak a közösségi oldalon nézhetik angolul a versenyeket. A legnagyobb CS:GO redditen, avagy az r/GlobalOffensive-en többen is képernyőmentéseket töltöttek fel arról, hogy mennyire kevesen nézik a műsort.

Itt viszont meg kell álljunk, ugyanis rengeteg oka lehet ennek. Egyrészt, biztosan vannak emberek, akik egyáltalán nem vesződnek ezzel, Twitch-en akarják nézni és inkább egy másik nyelvű streamet keresnek, tehát valóban nem nézik. Másrészt, ha Facebookon is nézi valaki, akkor sem muszáj bejelentkeznie hozzá a platformra, ami miatt elméletileg nem számítják bele a nézőszámba. Ugyanez történik, ha külső oldalakon pl. a HLTV-n vagy az ESL beágyazott lejátszójában követjük a közvetítést. Rengeteg alternatív megoldás van, amit az emberek szívesen választanak, mi is mutattunk egyet-kettőt. Tehát felesleges azon pörögni, hogy milyen számot látunk a sarokban, mert pontatlan.

Redeye szerint a Facebook közvetítés csak jót tesz majd az e-sportnak

Az e-sport veteránja szakmai szemmel beszélt az ESL és a Facebook üzletéről egy interjúban.

Nem mehetünk el amellett, hogy továbbra sem mindenkinek tökéletes az élmény. Sokan panaszkodnak a minőségre, lagokra, illetve arra, hogy mobilon egyáltalán nem tudják nézni a streamet, vagy meg sem találják azt a közösségi oldalon. Sajnos ez ellen nincs mit tenni, fejlődnie kell a platformnak. De mint azt korábban mi is, valamint a mellékelt interjúban Redeye is kifejti, felesleges az ESL nyakának ugrani azért, mert meghozták ezt a nagyon fontos üzleti döntést, hiszen az e-sport jövőjét jelenti a közvetítési jogok áruba bocsátása, ez a következő lépés afelé, hogy még több és nagyobb rendezvényt kapjunk, de pénzt is csináljanak.

Lehet, hogy így közel fél év távlatában még mindig megkérdőjelezhető a döntés minőségbeli hozadéka, de egyre többször futni bele olyan véleményekbe már, akik elégedettek a döntéssel és nem kiakadnak rajta. Remélhetőleg egy szép napon eljut odáig a Facebook is, hogy mindenki számára megfelelő streamingszolgáltatást építenek, ami minőségben és funkcionalitásban is felveszi a versenyt a Twitch-csel vagy a YouTube-bal.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!