Graveyard és Rascals - kell ennél több?

Graveyard és Rascals - kell ennél több?

Ha szeretnétek egy profi pakliját is kipróbálni, akkor ez a BigSpin által megalkotott Graveyad-Rascals csodát nektek találták ki!

Az elmúlt napokban egyre több Rascal trióval fűszerezett pakli kerül fel a világhálóra, így ez sem lehet kivétel. Azonban a profi játékos, BigSpin által összeállított lista nem feltétlenül erre az újdonságra épül. A főként Graveyard-ra koncentráló deck több, mint 80%-os nyerési rátával rendelkezik (persze BigSpin meccsei alapján), így érdemes adni neki egy esélyt.

A pakli

A fent bemutatott deck lényege egyszerű: a Graveyard-ot kell védeni minden áron, ugyanis ez az egész lista győzelmi feltétele. A meccsek során akkor a legésszerűbb kijátszani ezt a Legendary-t, amikor van egy tankosabb karakter is, aki fel tudja előle fogni a torony sebzését, míg a kis csontvázak összegyűlve elvégzik a dolgukat. Természetesen ezeken kívül található még defenzív kártya is a pakliban, amellyel a folyamatos támadásokat lehet megállítani, esetleg a sebzést csökkenteni.

Statisztika

Fontos kártyák

Graveyard

Mint már azt említettük, ebben az összeállításban a Graveyard a győzelmi feltétel. Annak érdekében, hogy minél jobban ki tud használni erejét, érdemes figyelni az ellenség kártyáinak változást, a cyclet-t és akkorra időzíteni a lerakást, amikor nincsen sok eszköze a támadás visszaverésére. Azonban az is gyakran előfordulhat, hogy először csak a dupla elixír után tudod kijátszani a Graveyard-ot, ám ekkor sem szabad megijedni. A dupla elixír csak azt jelenti, hogy még gyorsabban tudod egymás után lepakolni azokat a lényeket, akik segíthetik a Legendary-t.

Rascals

A Rascal triót ebben az esetben használhatod tankként a Graveyard számára, azonban nem a legjobb ötlet egymás után lepakolni őket a nagyon push-oknál, ugyanis ez 10 elixírt jelent egyből. A legjobban akkor tudod kihasználni erejüket, amikor eleinte védekezésre állsz be, és az ellenséges egységek leverését követően pedig támadás indítasz velük (már ha lent maradnak a board-on).

Ice Golem

Az Ice Golem ebben az esetben főtankként funkcionál, természetesen a Graveyard mellé, viszont védekezésnél is jól megállja a helyét. 

Tombstone

A Tombstone nagyon jó nyitó kártya, már csak abban az esetben, hogy te szeretnéd megtenni az első lépéseket. Kite-olásra is használható, ezen kívül nagyon jól használható Zap, Log kicsalására is, ami után egyből mehetnek is le a Rascal-ok vagy esetleg a Graveyard.

A játékmenet

A játék korai szakasza

Az első feladatot egy meccs kezdetekor, hogy kideríted milyen kártyákkal és milyen cycle-ben játszik az ellenfeled. Ha egy Elixír Collector-al kezdenek, akkor ugyan arra az ösvényre érdemes egy Ice Golem és Graveyard push-t indítani, de akár Mega Minion-t is használhatsz a Graveyard mellé, ha éppen nem ajánlja fel a játék az Ice Golem lehetőséget. Ha erősebb tankkal kezdenek akkor a Rascal Trio és Graveyard variáció bizonyulhat jónak a másik ösvényen. Azonban, ha Giant-et játszanak, akkor a Rascal-okat inkább védekezésre ajánlatos elhasználni. Az álombeli kezdőkéz magában foglalja a Spear Goblin-okat és a Tombstone-t is, mivel ezekkel lehet a legkönnyebben reagálni az ellenfél első lépésére. Viszont mielőtt leraknád az első Graveyard-odat még az egyszeres elixír range-ben, érdemes kitapasztalni, hogy van e valamilyen előnyöd az ellenféllel szemben (elixír esetleg circle).

A játék kései szakasza

A játék utolsó részében érdemes a lehető legbiztonságosabban játszani, főként az alacsonyabb elixíres paklik ellen. Azonban ha magas elixír-es deck-el hozott össze a sor, akkor továbbra is folyamatos nyomást kell kifejteni rá, így megakadályozva azt, hogy koronához jussanak.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!