Így reagált az e-sport világ krémje a Fortnite masszív, 100 milliós összdíjazására

Így reagált az e-sport világ krémje a Fortnite masszív, 100 milliós összdíjazására

Az Epic 100 millió dollárt fog szétosztani jövőre, de nem csak a hagyományos játékosok, hanem a profik is elképedtek.

Tegnap egy hatalmas hír látott napvilágot a Fortnite fejlesztőitől, az Epic Games-től. Nyilatkozatukban azt írták, hogy 2019 lesz a Fortnite első kompetitív éve, amit egy egészen elképesztő összeggel; 100 millió dollárral támogatnak. A csavar az egészben az, hogy ez az összeg csak az összdíjazást fogja emelni, így a módját még nem tudjuk pontosan, de a profik között 100 milliót fognak szétosztani majd a különböző versenyeken. Összehasonlításképpen: a 2017-es év ÖSSZNYEREMÉNYE volt kicsit több, mint 100 millió dollár.

Természetesen ezt nem csak a mezei közösség, de a profik is tátott szájjal reagálták le. Rengeteg e-sport személyiség és CS:GO játékos meghökkent a hír hallatán, de van aki szerint ez nem fog sokat jelenteni.

"Találkozunk Tilted Towersben"

"Az összes profi játékos, miután megtudták, hogy a Fortnite fejlesztők 100 millát dobnak az össznyereményekbe"

"Oké, viszlát CS"

"Miiiii?!?"

"Emlékeztető, hogy a pénz nem minden (re:fortnite) hehe"

A CS:GO profik mellett persze a csapat tulajdonosok és szervezetek a hír hallatán erősen elkezdtek érdeklődni a Fortnite után:

"A 100 Thieves már egy hónapja figyelemmel kíséri a Fortnite Competitive versenyszféráját, de ettől függetlenül, ha bárki érdekelt ebben a témában, legyen akár játékos vagy tartalomgyártó, keressen meg engem! A 100 Thieves egy elképesztően egyedi dolgot épít, amihez szükségünk van tehetségekre, hogy rájuk építhessünk és együtt növekedhessünk."

Végezetül pár Fortnite streamer is kommentálta a helyzetet:

"Mit csinálok majd ezzel a sok nyereménnyel???"

"100 millió dollár lesz az e-sport össznyeremény..."

"Ez a rengeteg fiatal és sikeréhes tehetség nagyon motiváló. Ahogy a 100 millió is! Lehetőségek tárháza nyílt meg, készíts egy tervet/stratégiát és húzz hasznot belőle. Lehet, hogy ez az év HATALMAS lesz néhányotoknak. Találjátok meg a helyes utat! GL"

Az biztos, hogy a Fortnite egy új szintre emelte a gaminget, és az e-sportot is. Reméljük, az Epic továbbra is ilyen elképesztő odaadással egyengeti a játék útját. Az egyelőre tisztázatlan, hogy ez mennyiben érint más e-sport játékokat, –de azt be kell vallani, hogy fel kell kötnie mindenkinek a gatyát, ha versenyezni akarnak ezzel a számmal.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!