Egy volt világbajnok négy év után csapatot váltott, a Dignitas pedig Európába jönne!

Egy volt világbajnok négy év után csapatot váltott, a Dignitas pedig Európába jönne!

Érkezik hamarosan a nyári szezon, –de előtte nem ússzuk meg a dolgot pár mozgolódás és átigazolás nélkül!

Nemrég ért véget az MSI, aminek a nevéből is következtethetünk arra, hogy éppen a szezon felénél járunk. A tavaszi és a nyári szezonok között nem szokott akkora átigazolási bomba durranni, mint év végén, –de azért természetesen ilyenkor is vannak pletykák.

Nézettségi rekordot döntött az MSI, valamint elhoztuk a legszebb megmozdulásokat is!

Az MSI idén sem okozott csalódást, –meglepetés meglepetés hátán–, a koreaiakat letaszították a trónról és gyönyörű megmozdulásokat izgulhattunk végig!

A legérdekesebb dolog talán az lehet, hogy a Dignitas hosszú évek után visszatérhet Európába. Az Esport Observernél tevékenykedő Ben Fischer-re hivatkozva, ezeknek a pletykáknak bizony lehet valóságalapjuk. A Dignitas már egy nagyon régóta jelenlévő szervezet a LOL világába, viszont nem sikerült bejutniuk a 2018-as NA LCS-be a franchise rendszernek köszönhetően. Most Európában szeretnének próbálkozni. Úgy tűnik, hogy maga a cég egy teljes vérfrissítésen esik át, ugyanis főhadiszállást váltanak, Los Angelesből Philadelphiába költöznek. 

Nemrég egy új CEO-ja is lett a szervezetnek, Michael Prindiville személyében.

"Természtesen igaz, hogy az e-sport jelenleg nem egy 1 milliárd dolláros üzlet, és még mindig gyerekcipőben jár. Az emberek persze látják a potenciált ebben az egészben és ez lehet a következő nagy szórakoztató iparág. Ez az egész a sport, a szórakoztatás, a média és a technológia összessége. Rengeteg lehetőség van ebben, és 50 év múlva lesz NBA, foci és az e-sport."

Kíváncsiak lennénk, hogy a Dignitas mekkora áttörést jelenthetne az európai szcénának, de mindenképpen várjuk ennek a történetnek a végét.

Nem ez az egyetlen komolyabb téma a jelenlegi átigazolásokat tekintve, ugyanis Gu "Imp" Seung-bin, közel 4 év után 1247 napot követően hagyja el az LGD csapatát. A volt világbajnok (2014 - Samsung White) megelégelte a középszerű szereplést, így máshol próbál szerencsét.

Időközben az is kiderült, hogy Imp hova igazol. Ez a csapat nem más, mint a Team World Elite, azaz a Team WE. Nagy valószínűséggel osztozni fog a lövész pozíción Mystic-kel. Sok éven keresztül volt az LDG tagja, azonban nagyobb nemzetközi sikereket nem értek el együtt. Hiába nyerték meg a 2015-ös nyári rájátszást és jutottak ki a Világbajnokságra, ott csak a kilencedik helyen végeztek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!