300 millió dollárt termelt a Fortnite áprilisban

Végre megjöttek a pontos adatok, ami 30%-os növekedést mutat az előző hónaphoz képest.

Egészen hihetetlen számokat produkált áprilisban a Fortnite mobilon, konzolon és PC-n egyaránt. Egészen pontosan 296 millió dollárt, a SuperData szerint. Ez a szám azt jelenti, hogy február óta megduplázódott az összeg, –hiszen akkor még "csak" 126 millió dollárt tehetett zsebre az Epic. Az a hónap volt az első alkalom, amikor megtudták előzni a PUBG-t is.

Természetesen a két játék között nem csak mechanikában, de marketing modellben is komoly különbség van; a PUBG a haszna nagy részét a játék megvásárlásából generálta, míg a Fortnite a játékon belüli mikrotranzakciók híve, –ami úgy néz ki, hogy ez nagyon bejött nekik. A skinek mellett, nyilván a Battle Pass is rengeteg pénzt hozott, de ha a statisztikákat nézzük, májusra ez a szám elérheti akár a 350 millió dollárt is. Ezenfelül júniusban valószínűleg megérkezik androidra is a játék, ami mellett a Switch-es pletykák is elindultak, –így lehet, hogy nyár végére már havonta fél milliárd dollárt fog keresni az Epic . Az adatok szerint a mobil Fortnite-nak volt olyan napja, amikor egymillió dollárt termelt; ez az adat egészen elképesztő.

Jelenleg szinte biztos, hogy a játék ennél csak nagyobb lesz, hiszen 100 millió dollárt költenek az e-sport összdíjazásokra is jövő évtől, ezenfelül pedig éjt nappallá téve dolgoznak a fejlesztők és hetente új frissítéseket dobnak ki. Illetve, június 12-én indul az E3, ahol az Epic Games-nek és a Fortnite-nak is lesz külön sátra, így még több olyan emberhez juthat el a játék híre, aki eddig valószínűleg egy barlangban élt. A Celebrity Pro-Am Twitch-en viszont tényleg rengeteg új játékost hozhat, akik szeretnék megnézni kedvenc hírességüket, – miközben ők a versenyen játszanak és akár ki is próbálják a Fortnite-ot. Tippelni nem merünk és igazából nincs is értelme, –kíváncsian várjuk, hogy végül hol áll meg a Fortnite népszerűsége.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!